Aslında hocam bir sorum daha olacak;
Ben etsy mağazamı genellikle türk lokasyon sunucu üzerinden yönetiyorum. Sizce amerika sunucusunu kullanmanın avantajları nelerdir ve hali hazırda türk sunucusunda olan bir mağazayı amerika sunucusuna taşımamızın bir artısı olurmu bu saatten sonra?
Hocam şimdi şöyle açıklayayım; Etsy abd odaklı bir site zaten kargo ayarlama kısmında
US free shipping guarantee " ABD ücretsiz gönderim garantisi " ve bunu hemen hemen tüm mağazalar kabul ediyor. Ve orada diyor ki;
Alıntı
You set up a free shipping guarantee in your shop, making your items easier to find in US searches - helping turn more browsers into buyers.
yani bunu yaparsan ürünlerini amerikada ki aramalarda bulunmanı kolaylaştırıyoruz diyor. Ve SSS kısmında ki bir soru en net cevap aslında;
Alıntı
What does priority placement in search mean?
cevap olarak
Alıntı
... The best ways to optimize your listings for Etsy search will still be the core principles from our Ultimate Guide to Search, but now with a new priority for items that meet buyer expectations when it comes to shipping price.
aramalar da önceliğin olucaktır diyor lafın kısası. Ve tüm bunları göz önünde bulundurunca ve onca yıldır yaptığım işlerden edindiğim tecrübeye danayarak diyorum ki, lokasyonun abd de görünmesi ve kargo ücretlerinin bedava olması mağaza için artıdır.
biraz detaylı oldu ama böyle yani