Trendyol, TEX ile çalıştığınızda kurye barkodu okuttuğu anda sistemine işliyor ve kargoya verildi pozisyonuna geçiyor. Diğer kargo şirketleri ile çalışırsanız bunun olmasını engelliyor. Diğer şirketlerde ancak kargonuz barkod kesildikten sonra aktarmaya yola çıktığında yani baya bir süre sonra sisteme kargoya verildi olarak aktarıyor. Bu durumu rekabet yasalarını ihlal ederek lehine olacak şekilde kullanıyor. O kadar pişkinler ki bunu bir de TEX pazarlamak için size söylüyorlar. Yani diğer kargodan vazgeçip TEX ile çalışın 1 aya düzelir. Diğer konu ise müşterinin eksik veya kusurlu ürün olarak talep açması. Bu durumda puanınızı inanılmaz düşürüyor ve 1 ay boyunca kendine gelemiyor. Müşterinin beğenmedim veya vazgeçtim şeklinde iade talebi açmasını sağlamanız lazım. İletişim bilgilerini bulabiliyorsanız müşteriye ulaşıp bu şekilde talebini değiştirmesini rica ederseniz puan düşmez. Trendyol bu durumdan da ceza keserek kendine çıkar sağladığı için müşteriye ulaşmanızı da zorlaştırıyor. Kısacası herkesi, herşeyi sömüren bir sistem ama kimse vazgeçmek istemiyor. Hem de %70 satıcı zarar ettiği halde.

RUSEC adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,

Bir firmanın e-ticaretini gerçekleştiriyorum, satış yapılan ürün elektronik devre elemanları ve kompenent ürünler. Mağaza puanımız 8,50 ve 8-9 aylık mağaza, ne yaparsak yapalım mağaza puanını maalesef ki arttıramıyoruz. Gün geçtikçe düşüyor. Siparişlerde kart gönderiyoruz ve hediye gönderiyoruz değerlendirme için her ne kadar olumlu 5 yorum geliyorsa 1 olumsuz geliyor. Aynı zamanda teslimat şeklimizi ise Bugün kargoda olacak şekilde yapıyoruz. Olabildiğince geç gönderim de gerçekleştirmiyoruz, bazen MNG taşıma durumuna geçmediği için gecikene düşüyor 1 haftada belki bir kere bilemediniz 2 haftada bir kere oluyor. Kusurlu ürün iadesi çok geliyor, ürünler çinden geldiği için gelen ürünleri de test edemiyoruz. Müşterilerin çoğu ürünü kullanmayı bilmediğinden ürünü bozuyor ancak test imkanımız olmadığı için mecbur iadeleri onaylamak zorunda kalıyoruz. Müşteri bilgi verdiği sürece yeniden gönderim de yapıyoruz sırf kusurlu ürün iadesi gelmesin diye. 300 iade var ise 300'de onaylı iade var hiç reddimiz yok. Neredeyse tüm pazaryerlerinde bu şekilde. Ne yapmamız gerekiyor, aklımız durmuş durumda. Çözüm üretemiyoruz değerli yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum.