Atla adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Siz Türkiye'de yaşamıyorsunuz galiba birbirine zarar vermek fesatlık yapmak için pusuda bekleyen bir toplumuz. Bu dediğinizi yaparsa hocamız 1 hafta içinde karnıdarın biri şikayet eder sorun çıkarırlar.
Ben Türkiye'de Yaşıyorum da siz yaşamıyorsunuz sanırım? Benim verdiğim öneriyi aklı başında ve bu işlerde tecrübesi olan herkes söyler. Şikayet edilme olasılığı her zaman var ama genelde hiç bir şey olmaz. Şikayet edilse dahi olmaz hatta... Bu kanıya nasıl vardığımı detaylı olarak anlatayım. Nasılsa uykum yok..

Şimdi arsa küçük deniliyor ve evimizin yanında deniliyor tahminen maksimim 60-70m2 bir alandan bahsediliyor. Yeşil Alan demek belediye oraya park, bahçe yapacak demektir.

Yeşil alanı yeşilden çıkarmak için 5 yıl boyunca belediye orada uygulama yapmıyor olması lazım ve arsa sahibinin hak muhrumiyetinin giderilmesi konusunda talepte bulunması lazım. Belediye kendi kendine benim arsam yeşilden çıksın diye dava açar mı? Kaldı ki arsanın sahibi şahıs bile olsa 4 yıl 6 ay olmadan belediye orayı parkken çocuk parkı alanına çeviriyor ve sizin mahkemeye verme konusunda önünüzü kesiyor. yeşil alanların imar plan notlarına bakın tamda dediğim gibi yaptıklarını görürsünüz..

Belediye orayı yeşilden çıkarmıyor, kendi kendini de mahkemeye vermez e başka yolu yokmu var. Şehir planlamacısı bulmak gerekir. o kişiler de bir ilde bir elin parmağı kadar ancak var. Adama veririsniz parasını o arsanın bulunduğu adayı planlar ve belediyeye yeşilden çıkacak bir öneride bulunur. Belediye meclisinde olay tartışılır, uzlaşılır sa önce belediye sonra da büyük şehir varsa onun onayı alınır arsa yeşilden çıkarılır. Diyelim ki böyle kallavi bir nufusunuz ve paranız var o arsayı yeşilden çıkardınız peki şak diye size mi satacaklar? belediye bakacak yapılaşma yapabiliyor mu yapamıyor mu sizinle tevhit almak zorundamı bir sürü olayına belki de diyecek ki siz tevhid yapmanıza gerek yok arsa açık artırma usulü belediyeye gelir elde edilmek için satışa çıkarılması lazım. Peki bu satışa çıkarılma kararını kaç yılda çıkartabilirsiniz? Belediye meclisindi bu olayı tartıştırabilecek kadar nufus kullanmanız lazım ve o da ciddi hatır günül ve maddi güç ister.. Yav yaptık hadi satışa çıkardık da arsayı da aldık. Bu arsa için bu kadar para ve zaman harcamaya değer mi? gidip evi mülkü satıp daha temiz yılan gelmeyen bir arsa almak daha akıllıca olurdu sanırım..

Arsanın sahibi herhangi bir kişi olsa sahibi bulunur bak arkadaş burası sana yaramaz bize sat dersin de sahibi belediye kamu...

Şimdi diyelim belediye niye yeşili değerlendirmiyor?

yılanların bile olduğu bir bölgede ise demek ki oldukça sapa bir alanda, çocuk parkı yapsa kullanacak kimse olmayacak... Kaldı ki bakımıydı yapımıydı derken ciddi bütçeler bunlar. Belediyeler borçtan inim inim inliyor hiç haber okumuyor musunuz? Hangi para ile sırf bir aileyi memnun etmek için bu kadar para harcasın belediye seçimimi var. Yoksa ortalıkta yapacak iş kalmadı da belediye kafasına o arsayı taksın. Belediyenin o arsa umrunda bile değil..

Ben temizleyin kullanın dedim de , pat diye yapın demedim ki gidip belediye mıntıka mühendisi ile konuşup yapacaklarını anlatın durumu anlatın zaten kendisi belediyenin ve kendisinin uğraşmaması için siz orayı temizleyin kullanın zamanı gelince terk edersiniz diyecektir... Şikayet mi edecekler.. Komşulardan biri sevmiyor size düşman zırtda bir sizi şikayet ediyor diyelim etsin. Şikayet kime gidiyor yine mıntıka mühendisine gelmeden şikayeti kapatır olur biter...

Türkiye'de yaşıyorum ve bu işlerin nasıl yürüdüğünü iyi biliyorum.. olay bundan ibarettir. Bilmedğiniz konularda fikir sahibi olmayın.

Konu sahibi arkadaşa da adıma ekeceği meyeve ağacı için minnettarım.