fatih4364 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İnsanlar fazla rahat evet.
Ben lisede görev yapan bir öğretmenim. Öyle bir nesil var ki, hayatı bencillikten ve hazdan ibaret. Ben mutlu olayım da kim ne olursa olsun düşüncesinde. Geleceğe dair en ufak bir beklentileri yok, hayalleri yok, hedefleri yok, istekleri yok. Ve sonuç sizin örneğiniz gibi oluyor.
Diğer taraftan insanımızda şöyle bir anlayış var, "zarif olduğun zaman zayıf sanıyorlar". Yeri geldiği zaman tepkiyi koymak lazım bence.
Merhabalar.
Yorumunuzu alıntıladım fikir paylaşmak adına.
Siz geleceği yetiştiren bir öğretmen olarak bu kadar karamsar ve üzgün iken ortada büyük bir sorun olduğu aşikar ama bu sadece gençlerde olan birşey değil. Ben buna " karamsarlık ve bencillik " tutulması diyorum.ntipki güneş tutulması gibi ama ne yazık ki kısa süren bir döngü değil. Devam eden ve daha da saçma yerlere giden bir döngü.
Toplumlar kültürleri ve hayata bakış açıları ile ayakta dururlar. Atatürk bunun farkında olan nadide bir insandı ama ne yazık ki onun bıraktığı örnekleri yerine getiremedik bencem nasıl ki çalışmayan demir pas tutar, insanlarda çalışmak yerine " kısa yoldan" turnayı vurma moduna girdi. Bu da günümüz çağı insanını ortaya çıkardı.
Velhasıl kelam sonuç olarak sadece rahatlık değil, tembellik, umursamazlık, saygısızlık ve cahillik gibi üstesinden çok zor geleceğimiz bir geleceğimiz var ne yazık ki