Süre konusunda net bir şey söyleyemem fakat 2-3 yıl çok uzun bir süre itiraz kapsamında dahi 6-15 ay arası çözülür, ayrıca alınacak kararda cezanın yanında mağdurun zarar tanzimi de çıkacak ve ödenmediği taktirde karşı tarafın başvuru dahilinde hesaplarına tedbir konacak icra yoluna gidilecek hatta iyi bir avukat ile 12 bin tl'nin süreç sonuna kadar yasal banka faizi hesaplanarak ödenmesini talep edebilir ve haklı bulunur.
Senin söylediğin olaya göre dolandırılan arkadaşlar mahkemeye gitmesin çünkü mahkeme sadece ceza veriyor paranın ödenmesine hükmetmiyor diyorsun, böyle işleyiş mi olur? Alacağı ceza ayrıdır zararın tanzimi ayrıdır çıkan karar ikisini de kapsar. Sen bu adamın 12 bin tlsini almışsın al sana 5 yıl ceza diyip mağdura da yapacak bir şey yok 12 binin gitti geçmiş olsun mu diyorlar saçma bir işleyişi savunuyorsunuz avukat değilim fakat çok dolandırılma yüzünden mahkemeye tanık oldum.
Tekrar söylüyorum, Sanık cezaya itiraz edecektir ve istinaf süreci bile sadece 1 sene sürecektir. Yargıtay çok daha uzun sürebilir. Ben de avukat değilim ancak Türkiye'de maalesef yargı bu şekilde işliyor. Bu arkadaşa tavsiyem en başında önceliğinin 12 Bin TL sini sanıktan geri almaya çalışmasıydı. Mahkemenin vereceği kararlar süreci çok uzatacaktır.
Sanık zaten ceza alacak öyle ya da böyle.