alcano adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam merhaba, aynı durumu aynı şekilde yaklaşık 1 ay önce yaşayan biri olarak yazıyorum.

Biz de dedem üzerine araba almayı planlıyorduk. İlk önce bir araştırma hastanesinin Sağlık Kurulundan randevu alıyorsunuz. Ardından kişinin kullandığı ilaçların vs. listelerini istiyorlar. Daha önce geçirdiği işlemler varsa onların raporları (anjiyo gibi gibi). Size hastanede gözükeceğiniz doktorların bölümleri ve isimleri sunuluyor. Sağlık kurulu yanlış bilmiyorsam haftada 2 kez belirli saatlerde toplanıyor.

Elinize verilen kağıtla ilgili doktorları tek tek dolanıyorsunuz, her doktor kendi muayene şekliyle muayene ediyor ve sisteme giriş yaparak, kağıdınıza kaşesini vuruyor. O günün sonunda elinizde tüm doktorlardan onaylattığınız kağıdı hastanenin sağlık kuruluna teslim ediyorsunuz ve şu gün şu saatte burada olun diye size dönüş yapıyorlar. Verilen günde, gezmiş olduğunuz doktorların tamamı orada oluyor ve tekrardan görüş bildiriyorlar. Size o gün şu kadar şu oranda raporunuz verildi diye bir şey söylenmiyor.

Doktorların vermiş olduğu değerler Ankara'ya gidiyor ve nihai değerlendirme oradan geliyor. Yani hastaneden örnek veriyorum %95 ile giden bir rapor Ankara'da %91'e kadar düşebiliyor. Bu sadece hastane süreci. (Ortalama raporun geri dönüş süreci 2 aya yakın sürüyor ve E-Devlet'ten sorgulayabiliyorsunuz)

***NOT: Dedenizin üzerinize araç alınacaksa kendisine ait en az %91'lik engelli raporu şart ve torunlar kullanamıyor bilgisine sahibim. Bir bayi, noterden size yetki verebilirse özel şoförü gibi kullanabilirsiniz demişti.

Eğer yardımcı olabileceğim bir şey olursa yorumumu alıntılayabilirsiniz. İşin araba tarafındaki prosedür kısmı ise çok farklı.
Teşekkür ederim hocam ilginiz için ben kullanamıyorsam almayız zaten bir anlamı kalmadı Son olarak sağlık bakanlığının sitesinde yatağa bağlı hastalar için evde sağlık kurulu hizmeti diye bir haber var fakat devamı gelmemiş gibi bunun hakkında bilginiz var mı? Bu kadar git gel olacaksa çok zor bizim için çünkü.