Bu saatten sonra baskıyla falan çözülmez o iş.
Zaten müslümanların dahi çoğu yalandan kınama dışında sesleri çıkmıyor.
Çünkü paranın dini imanı ırkı olmaz.
Güçlü devletlerin aracılığı ile israil filistin oturacak masaya , israil istediğini olabildiği kadar alacak konu uzun süre kapanmış olacak.
Onlarca devletin şahitliği onayı olduğu içinde sözünü bozma şansı olmayacak.
Ama xx ülke için , hangisi olursa olsun kendi vatandaşlarını ekonomini , refahını riske atmak kabul edilebilir bir durum değildir.
Din kardeşiyiz lafınıda hiç sevmem , bir toplama aynı dinden diyede değer vermem. Saygı duymam , bu kavramlar doğuştan elde edilmez kazanılır.
Bu ülke sizin için ne yaptı yada ne yapacak ? önemli olan bunlardır.
Tek taraflı fedakarlık diye bir şey benim adıma söz konusu değildir.
Sonuç olarak bana göre filistin meselesi masada aracılar şahitliğinde çözülmesi gereken bir konu. Baskıyla yada savaşarak çözülmez.
Bugün Türkiye filistine askeri destek gönderse , eminim ki orada ilk bıçağı araplardan yer , birilerini para ile ya satın alır ya kandırır dikerler karşına. O kadarda manupuleye açıklar. Daha fazla ölümden başka bir sonuç çıkmaz.
Hocam aslında bende bunu kastediyorum zaten toplanıp savaşalım demiyorum

Tabii ki bu mesele her zamanki gibi masada çözülecek ancak 10 binlerce insan daha ölmeden masaya oturtmak için baskı kuramasakta kurdurabiliriz. ABD İngiltere gibi devletlerin keşfetine düşürdüğümüzde 10 milyonlarca insan görecek. %1'i tepki gösterse devletleri için baskı oluşturacak. O devletlerde İsraile baskı oluşturacak güce sahipler. Çok sevdiğim bir atasözü vardır, karanlığa söveceğine bir mum yak diye. Hiçbir yangın bir mumun alevi kadar değildir ancak her yangın bir mum alevi ile başlar.
Ne yazık ki forumdaki arkadaşlardan çoğu açtığım konuyu (sanki ben arapların ya da hükümetin temsilcisiymişim gibi) serzenişte bulunmak (yani karanlığa sövmek) için kullanıyorlar. Onlara da suç bulmuyorum insanlar son zamanlarda gerçekten çok şiştiler. Ekonomi, göç meseleleri vs. boynumuzda urgan ile dolanıyoruz. Ancak ben yine de mesajımın yerine ulaştığı 1 kişi görsem, kardır düşüncesindeyim.