ZINKKK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet iltica edersen ülkene dönemezsin çünkü bir neden sunup iltica ediyorsun ülkede baskı görüyorum vs. gibi o sebepten dönersen iltica hakkın sonlanır.
Kimse kolay bir süreç demiyor fakat Amerika tabi ki diğer ülkelere göre daha kolay bu süreçte çünkü ayak işçisi lazım o yüzden iltica etmek isteyenlere çok zorluk çıkarmıyor diğer ülkelerdeki gibi sınırda kafasını gözünü dağıtmıyorlar yani
Ama zorlukları var mı tabi ki var dediğim gibi bir sponsor lazım sonrasında çalışma izni alman için en az 3 sene gerekiyor diye biliyorum yani kaçak olarak çalışıyorsun ve bir sosyal hakkın yok. Gözünü karartıp gitmek isteyenin en az 5 senesini yakması lazım öyle gittim 1 ayda her şey güllük gülistanlık oldu 100 kişide 1dir.
Doğru biliyormuşum demek ki.
Dediğiniz gibi orada el becerisi gerektiren işleri yapacak ada lazım. Amerikalılar bu konuda çok tembel.
Tamir, tesisat, berberlik gibi konularda becerisi olanlar aç kalmaz.
Ama buradan bir hevesle mülteci olarak gidip de pişman olanlar var ama kimse gerçekleri paylaşmıyor.
İşte eş, dost, arkadaşlar duyar da rezil olurum kafasına giriyorlar.