Katılıyorum, kişisel görüşlerimi artniyetli insanlar polemik malzemesi olarak kullanmasın diye yazmıyorum, ancak benzer düşüncelere sahibiz bu kadarını söyleyeyim. Ben devletin yaptığı hataların sorumlusu da değilim. Kendi çocuğum için de endişeliyim evet. Ancak bilmiyorum takip ediyor musunuz yaşananlar insanlık suçu. Şuan ses çıkarmamak Hitler zamanında yaşayıp susmakla aynı şey.
Bakın o gün soykırıma uğrayanlar bugün soykırım yapıyor. Ben insan olarak o gün yaşasam ona da ses çıkarırdım bugün buna da ses çıkarıyorum. Tüm olay bu.
Ülke içi sıkıntılarımızı bir şekilde aşarız, aşacağızda. Ancak bu canlar bir daha gelmeyecek..
Kendi sorunlarımız varken bir başkasının sorunlarını gidermek bana göre kendi sorunlarımızı görmezden gelmek demektir.
Psikoloji olarak düşünün bunu psikoloji bozuk birinin başka birinin psikolojisini düzelttiğiniz gördünüz mü?.
Biz atamızın bize emanet ettiği, bize sunduğu ve bize bıraktığı değerlere sahip çıkamamışken.
Kendi ülkemizde yardım ettiğimiz ne olduğu belirsiz insanlar tarafında hakarete, tacize uğrayan halkımız varken.
Bu ülkenin yardımına muhtaç olup, bu ülkeyi karalayan insalar varken.
Atalarımızın bu toprakların her CM'de kanı varken üstünde oturup nargile içen yabancı uyruklu insanlar varken ben bir TÜRK evladı olarak kabullenemiyorum.
İlk önce kendi sorunlarımızı çözelim.
Alıntı
Ey Türk Gençliği!
Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.
-Mustafa Kemal ATATÜRK.