Merhabalar,
Yaklaşık 10 gun sonra Amerika’daki 2.yilimi bitirmiş olacağım. Bu süreçte bulaşıkçı olarak geldiğim yerde günde 8-14 saat bulaşık yıkarken yemek molasında biraz daha temiz kokmak için hızlıca duş alıp işe geri döndüğüm zamanlardan zamanla yükselerek junior supervisor oldum. Maaş arttı. Okula gidiyorum. Ufak bir araba aldım A’dan B’ye götürüyor. Birikim yapıyorum. İngilizcemi çok fazla geliştirdim ama tabi halen gelişmeye devam ediyor yeni şeyler öğreniyorum, öğrenmeye çalışıyorum. Pek giderim yok, parayı genelde biriktiriyorum. Şimdilik enflasyon çok fazla değil ama 2 sene öncesine göre hissediliyor biraz. Trump gelirse düşecek büyük ihtimalle. Onun dışında Greencard dosyam içeride işliyor. Hayat güzel. Yoğun bir yaz iş ortamı beni bekliyor. Şu zamana kadar 9-10 eyalet gezdim. Güzel bir kredi skoru tasiyorum. Bu süreçte iş-okul derken hobilere pek vakit bulamıyorum ama okul bittikten sonra ve kış geldiğinde biraz daha fazla zamanim olacak. Şükredip sabredip bekleyince bir çok şey yoluna giriyormuş. Zaman geçtikte çalıştığım yerde yükselip, daha fazla sorumluluk alıp bir de insanların güvenini kazanınca gayet iyi hissetmeye başladım. İngilizce konuşma kabiliyetini geliştirdiğim için de özgüven artiyor otomatik olarak. Konuşmalara dahil olmak insanlarla beraber gülmek anlaşmak iyi oluyor. Benim dilim Türkçe olduğu ve etrafta Türk olmadığı, Türkçe tabela olmadığı için hep İngilizce öğrenme zorunluluğu dil öğrenmemdeki en etkili sebep olabilir. Genelde İspanyolca ana dili olanlar her işini İspanyolca ile halledebildikleri için ingilizceye maruz kalmaları gerekmiyor ve öğrenmekte zorluk çekiyorlar ya da istemiyorlar.
Ozel olmayan her türlü soruyu cevaplayabilirim.
İki yıllık ufak bir güncelleme paylaşmak istedim.
Teşekkürler
https://i.postimg.cc/WbfRfYKk/IMG-1174.jpg