Maalesef biraz para harcayıp, yedirmen gerekiyor. Yani takipçi kazanmak için ilk başlarda destek almalısın. Bunlar;
- Çekiliş ile takipçi kasman gerekiyor ( Reklam bütçesi ayarlamalısın )
- Kazandığını karşı tarafa göstermelisin, bunu gösterirken de takipçilere para dağıtmalısın. ( Kahve, yemek ısmarla, kazancından pay dağıt, ortam oluştur.) Yani takipçilerle aranı iyi tutacaksın, onlarla konuşacak yorumlarına cevap vereceksin, kurumsal gibi takılıp sadece grafik, haber paylaşırsan 10 sene de post atsan bir adım ileri gidemezsin, kimse etkileşim göstermez. İnsanlar ya samimi ortam arar ya da kaos ararlar. Asla ortada kalma.
- Profilini profesyonelce tasarla, seni akışta, önerilenlerde ya da yorumlarda gören kişiler 'normal mavi tikli' bir vatandaş sanmasın + Biyografini güzel hazırla.
- Yüksek takipçili fenomenlerin bildirimlerini aç, onlara yorum at ama dikkat çekici olsun.
- Takipçilerden TRC-20, IBAN vb. adresler isteyerek etkinlik yap yorum, like kasmaya çalış.. biri sana yorum atarsa, senin bir sonraki paylaşımın o kişide ve onun takipçilerinde tekrar gözükür, yorum önemli. Sana yorum atabilecek takipçilerle arayı iyi tut, seni onlar büyütecek.
- Twitlerine ara verme, sürekli paylaşımda yapma. Mesela 1 gün twit atıp 3 gün atmamazlık yapma, istikrar önemli. Algoritma senin istikrarına göre görüntülenme verir, o kadar önerilirsin. Tam tersi günde 30 tane twitte atma, bu seferde spama düşersin ya da takipçi senden sıkılır. Günde 2 / 4 twit yeterli ( Dikkat çekici - etkili olması yeterli ).
- Twitlerinde 'olasılık' belirtici cümleler kullanma misal ' -ebilir, -abilir, muhtemelen' , ya kesinlik belirt ya da olumsuzsan olumsuz olduğunu belirt misal ' OLACAK, GELECEK, DÜŞECEK, YÜKSELECEK, KESİNLİKLE, ASLA, MUTLAKA ' bunlar olsun, asla ortada kalma..
- Ön plana çıkmak için sakın BOT like,rt kullanma, sistem bot olan etkileşimleri kesinlikle ön plana çıkarmıyor, ya organik destek alacaksın ya da hiç bulaşmayacaksın.
- Maalesef yapmadığın şeyleri yaptım, aldım gibi göstermelisin ( etik olup olmaması sana kalmış ). Geçen biri çekilişle araba hediye edeceğini söyledi binlerce like-yorum gelmişti, ben eminim ki o arabayı vermeyecek amacı takipçi kasmak, akışa düşmek..
- Sana yakın fenomenlerle ya da etkileşimi orta düzey olanlarla arkadaş olup muhabbet kuracaksın, ortak etkinlik düzenleyebilirsin..
- Hashtag kullan ama abartmadan, bazıları var her postuna 20 tane koyuyor.. inan onlar herkese itici geliyor, etkileşim alamazsın. Hashtagı kısa tut ( #Bitcoin , #BTC, #kriptopara , #altcoin , ya da trendlerde ne varsa onlardan bir kaçı, max 2 ya da 3 tane kullan )
- Kullandığın bot programdan bahsetmişsin, inan bana insanların umrunda değil öyle şeyler, herkes onlara ön yargılı davranır, seni scammer olarak görürler, bir gram etkileşim gelmez, botun çok başarılı olabilir bunu gösterme ! Al işlemini sadece KAZANDIĞINI ve SAHİP olduklarını göster, ilerde büyürsen o botu öyle gösterip pazarlarsın, direkt o botla işlem alarak post atmak seni bir ADIM bile ileri taşımaz, tecrübeyle sabit !
- İnsanlar pozitif şeyler arar, huyuna giden şeyleri görüp benimsemeyi severler. Önümüz boğa mesela, pozitif ayrış !! sen 2 postundan birinde düşecek, çakılacak dersen kimse gelmez, zamanı güzel değerlendir. Kripto fenomeni olmak insan psikolojisini iyi bilmek demek, bugün hangi fenomeni tanıyorsan tanı hepsi bilerek ya da bilmeyerek, insanı ve kitlesel yönetimi iyi bilen kişilerdir..
Bunları maalesef en az +1 sene yapmalısın, birden olacak şeyler değil, zaten işin içinde oldukça daha da pişersin anlarsın neler yapabileceğini.. dediğim gibi para harcamadan OLMUYOR, bedavaya fenomen olamazsın bu aklında olsun.
Takipçisi 10k olup, 200k olan fenomenden daha fazla etkileşim alanı gördüm, belli bir yerden sonra her şey takipçiyle olan iletişimine bağlı.