Merhaba arkadaşlar şuan Hetznerda VDS kullanıyorum Cyberpanel ile ama Türkiye lokasyona geçmem gerek bu yüzden kararsız kaldım Hosting mi almalıyım VDS mi almalıyım yaklaşık 7-8 adet sitem var bunların çoğu wordpress sadece biri xenforo yazılım var seo ya çok onem veriyoruz bu yüzden kesinti yaşamamamız lazım ve 2-3 aya 15-20 ye çıkıcak sayı.
Aklıma takılan siteler seo için önemli bu yüzden reseller hosting alıp diğer sitelerle aynı ip adresinde bulundurmak biraz riskli gibi geliyor. Öte yandanda VDS alsam Cyberpanel ile sorunlar yaşıyoruz Malum fiyatlardan Cpanel alamıcaz bazı firmalar var Plesk panel hediyeli veriyor VDS ama bunlarda ters proxy lisans mı farklı bişeymi onu anlayamadım.
Son sorumda Plesk kullansam Nginx de sitenin performansı düşermi açılış hızı ?
Lütfen Host firmaları teklifte bulunmasın bizim sunucumuzda şöyle böyle diye sadece fikirlerinizi istiyorum + normal kullanıclar tavsiyede bulunabilir.
Sunucu yönetimi konusunda profesyonel bir bilgiye sahip değilseniz tabi ki reseller mantıklı olacaktır.
Profesyonel bir tecrübeniz varsa docker ile containerlar alabilirsiniz birçok farklı lokasyon üzerinden.