Can99 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bunun CİMER ile ne ilgisi var? Ben adalet okudum hukuk için de uğraşıyorum dünyanın neresinde görülmüş özel şahsi davaların kamu davaları gibi görüldüğü. Milletvekili miyiz biz sanki bence siz karakola bunu iletirseniz gülmezlerse iyi belkide ben yanlış düşünüyorumdur ama mantıklı olan bizzat kendi adınıza dava açmanız sonuçta vasiniz devlet değil dimi 🤗
Hocam hukuk yolunda başarılar diliyorum size ancak biraz daha araştırmanızı öneririm. Adliyelerde CİMER ile ilgili birimler var. Genelde Bakanlık Muhabere Bürosu olarak nitelendirilen bürolar bu işe bakar.
CİMER'e şikayet hususunda herhangi bir konu / kategori sınırlaması yoktur. CİMER adı üstünde iletişim merkezidir. Yargılama yapmaz, ceza vermez, soruşturma / kovuşturma yürütmez ancak şikayetin ilgili birimi / kurumu hangisiyse oraya iletir.
Bu tarz hukuki konularda ezbere bilgi vermemek lazım. 11 yıldır hukuk alanının içindeyim, hala devam ediyorum. Ben şahsen bu tarz sorulara cevap yazarken 10 tane kaynak araştırıp emin olup yazıyorum. Emin olamazsam cevap vermiyorum.