Feri adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
CİMER'e, bulunduğunuz yerde ki en yakın kolluk birimine veya adliyeye müracaat ederek şikayetçi olabilirsiniz. TCK 125/1-2 kapsamında kalan hakaret suçu oluşur. Uzlaşmaya tabidir. Kimlik bilgilerinin tespiti, ardından savunmasının alınması işlemleri yapılır. Sonrasında soruşturma dosyasına uzlaştırmacı atanır, size uzlaşma hususu sorulur. Kabul etmez iseniz kişi hakkında halinde iddianame düzenlenir, kovuşturma başlar. Uzlaşma kapsamında kendinize veya herhangi bir kuruma bir miktar ücret ödeme yapmasını veya sizden özür dilemesini isteyebilirsiniz. Buna benzer edimler çoğaltılabilir. Hiçbir şey istemeden de uzlaşabilirsiniz, takdir size kalmış.

Hocam bunun CİMER ile ne ilgisi var? Ben adalet okudum hukuk için de uğraşıyorum dünyanın neresinde görülmüş özel şahsi davaların kamu davaları gibi görüldüğü. Milletvekili miyiz biz sanki bence siz karakola bunu iletirseniz gülmezlerse iyi belkide ben yanlış düşünüyorumdur ama mantıklı olan bizzat kendi adınıza dava açmanız sonuçta vasiniz devlet değil dimi 🤗