LUNART adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Onay alınmadan yapıldı hocam net olarak olay bu anlatılmayan durum yok ve daha önce çok kişinin başına gelen durummuş ki bunu banka çalışan bizzat bugün söyledi.

Karşı taraf ibana işlem yapılmış blokeli fakat parayı aldığı an oradanda başka yere eft yapmış.

Hiç bir bilgi talep edilmedi anket ve kampanya gibisinden konuşup telefon kapatıldıktan sonra işlem hareketlerini gördük.

Zaten onu anlamıyoruz şahsi numara aradı kampanya bilgisi vereceğiz adı altında telefonda konuşulmuş sonrasında anket aranması yapılacaksınız denilmiş birde öyle arama geliyor ve 3-4 dakika telefonda konuşuluyor kapatıldıktan sonra bunlar oluyor.

Kardeşim öyle biri değil ne olursa anlatacak biri zaten kız kardeşim asla bu tür bankadan arıyoruz kodu verir misiniz gibi durumlara kanmayacak biri. 1-2 arkadaş telefona virüs girmiş olabilir dedi ona da ihtimal veriyoruz fakat google play dışında asla uygulama indirmez yani emin olun eksik veya yanlışı olsa buraya bu durumu yazıp anlatmazdım.
Hocam güzel her şeye bir cevabınız var da. Evet çok geçmiş olsun Allah kimsenin başına da vermesin de.

Ben meslek profesyoneli olarak yıllarca bu sistemlerin yazılımları ile uğraştım. Eksik anlattığınız ya da bilmediğiniz bir can alıcı detay olması lazım bu olayda. Telefonda virüs olsa dahi extra aşılması gereken güvenlik önlemleri mevcut. Kaldı ki play dışında uygulama indirilmedi diyorsunuz. Yani adamlar okudu üfledi de para oradan oraya mı uçtu. Mantıken mutlaka farklı gelişmeler de var bu sürecin içerisinde. En basiti belli rakam üzeri eft için sms onayı gelir , sizin elinizdeki telefonun smsini nasıl kontrol edebilirler virüs yoksa.

Extra detaya ulaşırsanız bilgi paylaşırsanız yardımcı olmak isterim.