private65 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle yanıtın için teşekkür ederim, emekliyim sitelerim ingilizce 2 ayrı adsensim var ve 2 ayrı bankaya alıyorum ve vergi bildiriminde bulunmadım ödemeyi de normal hesabıma aldım bu izaha davet için mali müşavirle mi görüşmem ya da avukatla mı gerekiyor siz ne yapıyorsunuz. Bir de emeklilerin bu tarz gelirlerden muaf olduğunu duymuştum herhangi bir bilgin var mı acaba bu konuda ?
İzaha davetle ilgili 2 nüsha 3 er sayfa önlü arkalı geldi izahat nedenine ne açıkladınız siz ? yurtdışı adsense kdv olmuyormuş burada okudum diğer arkadaşlar yazmış, izaha yapmazsam yıllık kazancın %20 si kdv olarak alınacağı yazılyor.
Öncelikle daha önceki durumlarda vergi+KDV+usulsüzlük cezası vs... Önüne çıkan arkadaşlar var. Biraz vergi dairesindeki personelin yaklaşımına bağlı. Geriye dönük beyanname de vermenizi isteyebilirler. Emeklilere özel, bildiğim kadarıyla bir gelir vergisi istisnası yok. Süreç içerisinde bir mali müşavirden yardım almanız gerekebilir.
Maliyedeki memurların yaklaşımına göre farklı süreçler olacaktır. Bu süreçleri geçiren arkadaşlar belki yorumlarıyla katkı yapabilirler.