serterefendi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selam olsun,

Bu durumu defalarca dile getirdim, getirdiler ve getiriyorsunuz.
Çözüm işi biraz sıkıntılı R10 yönetimine bu konuda hak veriyorum lakin çözüm bulunabilir.
Çetrefilli tarafı hangi yorum baltalama ve hangi yorum eleştiri tespitini yapılması kapsamlı bir iştir.
Diyelim eleştiri olduğunu tespit edildi bu sefer eleştiriyi yapanın gerçekten ürün/hizmet alımı olmuş mu? Bunun tespiti için zaman ve kaynak ayırmak gerekecek.

Ürün/hizmet almış ve eleştiri yapmış kanaatine varıldı diyelim.
Bu sefer rakipleri ya da sadece karalama yapmak için ürün hizmet alınıp eleştiri yapıldı mı yapılmadı mı tespit etmek gerekiyor.
İnsanların niyetleri bilinemeyeceğinden yapılan eleştirilerin gerçek mi sahte mi olduğunu müneccim gübresi yemeden tespit etmek gerçekten çok zor.
Birde işin nasıl tespit edilecek kısmı var.

Mesela 200$ verdim şu ürünü aldım ama şuyundan memnun kalmadım. Şu hizmeti aldım ama buyundan memnun kalmadım.
Tespitte bulunacak kişi eleştirinin doğru olup olmadığını anlamak için 200$ verip ürünü mü alacak ya da hizmeti bedavaya mı yaptıracak?
Çok zorlukları var hatta yapılabilirliği şüpheli lakin alternatif bir çözüm bulunacağını düşünüyorum.
Bunun için baltalama kriterleri konulabilir. Haklısınız. Ama işlem detayı vb sunuyoruz. 5000 tl zarar ettim ben bunu eleştirmeyeceksem nasıl yapıcaz. R10 da buldum reklamdan gördüm konusundan gittim ticareti yaptım. Kime dert yanıcam şimdi. 🤣