FSezgin37 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar Merhaba,

Turizmci bir Forum Üyesi olarak;
Forumda son zamanlar da denk geldiğim "İNDİRİMLİ UÇAK BİLETİ" paylaşımları üzerine bilgilendirme amaçlı bu konuyu açıyorum.
  1. Kimse mil puanları dışında size indirimli bilet sunamaz.
    Çoğu Hava yolu firmasında başkası adına bilet kesmek de yasaktır. Eğer arada bir mil alım satım döngüsü keşfedilirse, hem mil sahibinin hesabı kapatılır, hem bilet parası tahsil edilir. Bazı durumlar da hukuki süreç de başlatılabiliyor.
  2. Mil hesap sahibi ile ödeme gönderdiğiniz kişi aynı değilse, ya mil ticareti dönüyordur, ya da başkası adına "SAHTE" hesap açılmış ve çeşitli yöntemlerle bu hesaba mil çekilmiştir.
  3. Özellikle kredi kartı bilgilerinin bu kadar ç.alındığı bir ortam da "SAHTE" kart işlemleri çok fazla olmaktadır. Bu işlemleri fark edip itiraz ettiklerinde veya size satıp ortadan kaybolduklarında uzun bir yasal süreç ile karşı karşıya kalacaksınızdır.
Bu tür ilanlardan alacağınız biletler de iki defa düşünmeniz ve ona göre hareket etmeniz sizin faydanıza olacaktır. Burada anlık bir kazanç gibi görülebilir fakat arka tarafta yaşama ihtimaliniz olan çok zor bir hukuki süreç ile karşı karşıya kalabilir ve daha fazla zarar edebilirsiniz.

Hepinize sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

Saygılarımla
1. Madde doğru değil, thy sitesinde kontrol edebilirsiniz. Mil transferi yapabilirsiniz ve kendi milinizle başkasına ödül bilet alabilirsiniz.

THY millerimle arkadaşlarıma, yeğenime defalarca bilet aldım. Hatta en son zamanı bitecek millerle laptop çantası, deri cüzdan vs aldım. Zamanında arkadaşımın süresi bitmek üzere olan milleriyle Japonya’ya uçtum. Mil sahibi sizin adınıza ödül bilet alabilir, ayrıca vergisini ödemesi gerekiyor. Bunu yaptıktan sonra da anlaştığınız ücreti ödersiniz. Bunları yapan kişi sizi nasıl dolandırabilir? Kişiden kişiye de mil transferi oluyor, bunun bir ücreti var, thy sitesinde yazıyor.

2. Thy de böyle birşey mümkün mü? TC vs bilgiler olmadan mil hesabı alamıyorsunuz. Mil de ya özel kredi kartı ile ya da uçarak elde edebilirsiniz. Burda nasıl bir sahte yöntem oluyor?

3. Maddede, satıcının milleri dışındaki havalimanı vergi ödemesini çalıntı kartla mı yaptığını söylüyorsunuz? Çok mantıklı görünmüyor bu, şimdi bana 50 bin mil lazım diyelim, satıcıda varsa ya mili transfer edecek ki o zaman kendim kartımla alacağım bileti, ya da biletin havalimanı vergisini ödeyecek ve millerini kullanacak. Mil hesabında TC si vs herşeyi kayıtlı satıcının. Nasıl ortadan kayboluyor?

Thy, 3D secure dışında ödeme alıyor mu şüpheli gördüğü işlemden? Kendime kendi kartımla yıllardır kullandığım hesaptan alırken istemeyebiliyor ama yıllardır bu işi yapan THY nin şüpheli işlemi fark etme sistemi yok mu? Her gün milyonlarca dolarlık satış yapıyor bu şirket.

Belki mil hesabını hackleyip, çalıntı kartla ödül bilet alırsa başınız ağrıyabilir ama bunda da thy sms vs onay sistemi vardır muhakkak, sms ile onay vb.

Bugün konu açmıştım mil alabilirim şeklinde, bir arkadaş milini satmak istediğini söyledi, ama fiyatı bilet fiyatının %30 altına satıyormuş. Benim açımdan hiç bir mantığı yok böyle bir fiyatın, zaten şirkete gider yazacağım için ücretli aldığımda, o rakama yakın indirim oluyor, üstüne mil kazanıyorum, birde milleri satsa da , havalimanı vergisini ödüyorsun bedavaya almıyorsun bileti, tabi bu vergi de istenirse mille ödeniyor.