Konu :
https://www.r10.net/arac/4083129-2-e...un-cikmis.html
Bugün evime noter den ihtarname geldi. 2000 model palio araç için. motor masrafı 70 bin tl ve 50 bin tl değer kaybı yazıyor kağıtta.
Yapılması gerekenler nedir arkadaşlar, ilk kez araba sattım. Bilgim yok bu konuda. Bir avukat, 2 oto galerici ile konuştum bir şey çıkmaz dediler. Bilgi sahibi olan arkadaşlar varmı
İhtarname kanıt niteliğindedir yoksa bir ödeme veya benzer bir bağlayıcılığı yoktur. İleride muhtemelen ya dava açacak, ben karşı tarafa söyledim kabul etmedi demek için göndermiştir ya da gözünüzü korkutmak için.
Bu ihtarnameyi ek olarak göstererek bir karşı ihtarname de siz çektirin. Aracın sıfır olmadığını, ikinci el olduğunu, var olan sorunların tespitinin belirlenmesinde kendi sorumluluğu olduğunu, aracı olduğu gibi kabul ettiğini ve ücretini peşinen ödediğini, herhangi bir arıza vs durumunda iade veya onarım garantisi vermediğini belirt.
Bunları bir avukatla görüşüp kendisine dilekçe yazdırmani tavsiye ederim. Ama muhakkak bir ihtarname de sen çek. Özellikle aracın ikinci el olduğunu, alım satimin bittiğini ve herhangi bir iade-onarim garantisi vermediğini belirt.