Ödül düşürülmüş mü banamı öyle geldi, yıllardır bilinen birşey vergi kaçıranı ihbar ederseniz % bilmem kaç ödül alırsınız. Burdaki ödül ceza üzerinden veriliyor diye biliyorum. Ancak eskiden kdv+gelir vergisi+gecikme faizi + 1/1 oranında ceza uygulanıyordu, sanırım çok kişiyi etkileyeceği için rakamı 3500 e sabitlemişler. İhbar edene eski sistemde olsa ciddi paralar kalacakken şimdi 350 tl kalacak gibi görünüyor birilerini mağdur etmediyseniz kolay kolay ihbar eden olacağınıda sanmıyorum.

Asıl sorun yıllardır niye iban ile alınan ödemelerin karşılığında fatura kesiliyormu diye denetlenmemesi. İnsanlarda sanki bu bir hakmışta artık bu hak ellerinden alınmış gibi bir algı oluştu. Herşey zamanında denetlense insanlardaki o bişey olmaz bide vergimi verecez algısı hiç oluşmayacaktı. Bizde hem vergi verip hemde vergi vermeyenlerle aynı fiyatlar üzerinden rekabet etmek zorunda olmayacaktık yıllarca.

Çok fazla kişiyi etkileyeceği için o kadar kapsamlı herkesi etkileyecek cezalar kesileceğini düşünmüyorum. Herkesin göreceği şekilde göz önünde olan 50-60 kişiye cezalar kesilip, herkesi korkutup bundan sonra fatura kesmelerini sağlayacaklardır diye düşünüyorum.