1. Şirket kurduğumuzda Bağ-Kur sigorta primi ödüyoruz. Aynı zamanda sigortalı işte çalıştığımızda 2 farklı sigorta primi gelecekte birleştirilebilir mi? Biri az biri çok oldu diyelim, bu durumda hangi işlem uygulanır?
- Şirket kurduğunuzda bağkur servisi devreye girer eğer öncesi veya sonrasında sgk girişi yapılırsa bağkura dilekçe yazılır ve devredışı kalır.
2. Bağ-Kur aylık ödemesi yeni kurulan bir şirket için şu anda yüksek bir seviyede sayılır. Başlangıçta yüksek kâr edip edemeyeceğimiz de kesin değil. Bu durumda Bağ-Kur ödenmezse ne olur?
- Aylık 6.900 lira şuan ister öde ister ödeme

arada bir borç sildirme felan geliyor diye biliyorum ama çok bel bağlamayın ona 4-5 aydır ödemiyorum toplu ödeyeceğim
3. Sosyal medya vergi istinasına başvurursam sanırım sigorta primi ödemiyorum. Tek masraf %15 gelir vergisi oluyor diye biliyorum. Ben yazılım geliştirip satarsam veya web hizmetleri sunarsam bu durumdan yararlanabilir miyim?
- Bunun yıllık bir tutarı vardır o tutarı aşarsanız zaten iptal olur ama sigorta priminin bununla alakası olacağnı zannetmiyorum vergiden muaf olursun en fazla