GaaktuG adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@erkancan_87; hocam kızımda benim yasal sorumluluğumda oldugundan ona yaptıgım masrafları gelir vergisinden düşebiliriyorum diye biliyorum.
Hocam kendinize veya cocugunuza aldığınız kiyafet, ayakkabı da masraf. Oyle olsa herseyi düşeriz. Maliye fena ceza patlatır. Sizin şirket menfaatine yaptiginiz harcamalar sadecd gider gosterilebilir. Oyle olsa ben hanıma aldigim arabayı da gider gosterirdim, cocugun dershanesini de. Sirket bünyesindeki personele şirketin menfaatine katki amaclı sağlayacağınız bilgisayar, ingilizce vs egitimleri sadece gosterebilirsiniz. Kreşten alacaginiz faturanin sirkete gider gosterilmesi icin kreşten şirket menfaatine hizmet almanız gerekir. Bir arkadaşım kendi sirketi bunyesinde sirket calisanlarinin cocuklari icin tek odalı kreş actı. Calisanlar cocuklarini ise bersberinde getirip sirket binasindaki kreş odasına bırakıyordu ve basina bir kreş ogretmeni getirdi. Onu gider gosterdi. Yani işin özü dedigim gibi şirket menfaati icin yapilan harcama diyor maliye mufettişi. Ciddi anlamda vergi kacirmaya giriyor ve fena cezası var.