R10'da genel olarak yanlış bilinen şeylerden birisi.
Pasif gelir nedir sorusunun kısa cevabı, belli bir çaba ya da iş yapmadan elde edilen gelirdir. Pasif gelirin basit mantığı, aktif bir çalışma olmaksızın finansal getiri elde etmeye dayanır
Müşteriye destek vermek , ürünü pazarlamak , çalışma yapmak , ürün tedarik etmek , ürünü hazırlamak , kargolamak , bunlar aktif işdir pasif değildir.
Ne kadar zaman harcadığını bilemem fakat E-Ticaret pasif gelir olmaz.
Konuda 4 ayda 400k kazandım yazmışsınız daha öncesi belirtilmemiş haliyle 4 ay'da , ürün başına 2k satış oluyorsa toplasanız 250 satış var veya yoktur , bu durumda marka değerim var diyemezsiniz. .
Şirket gideri vergiler diğer gider konularını tam yazmamışsınız. Bu 100k net gelir tüm giderleri çıkınca kalıyorsa eğer o zaman fiyat için bir şey diyemem.
Sonuç olarak tabi herkes kendi malına istediği fiyatı biçebilir ben kendi fikrimi yazdım. Konuyu açıklayıcı şekilde net güncellersiniz , sonrası alıcıya kalmış bir şey : )
Pasif gelir hakkında açıklamanız için bir şey denilemez haklısınız, fakat e-ticaret sektöründe en az uğraşlı olduğu için başlık bu şekilde.
250 Satışa göre markanın değerinin olup olmamasını ölçmek yanlış ki zaten markamın aşırı değeri var veya markam çok değerli tarzı bir ifade kullanmadım hiçbir yazımda. Önü çok açık bir iş her şeyi kurumsal ve profesyonel bir şekilde yapılan iş, yaz sezonuna başlıyoruz reklamla bir kaç ay içinde 600-700leri de görür satış fakat satış sayısına göre markanın/sitenin geleceğini tahmin etmek bunun hakkında yorum yapmak yanlış.
Şirket gideri vergiler diğer gider konularını tam yazmamışsınız demişsiniz fakat yazdım, konuda vergiler için gider gösterdiğimden dolayı giderlerim gelirlerimin üstünde gözüktüğü için hiçbir vergi çıkmadığından bahsettim aylık 300 tl vergi ödemem oldu şu ana kadar geçen ay ise her çeyrekte olan gelir vergisi ödemem 400 tl çıktı haricinde bir vergi vs. ödemesi yok. Konuda belirttiğim kar 100klık cirodan elde edilen net kardır her şey çıkıldıktan sonra çıkan sonuç. Bundan dolayı fiyat oldukça uygun işi bilen ve yatırım yapmak isteyen birisi için.
Yorum için teşekkürler fakat konuda her şeyi olabildiğince net ve açık şekilde yazdım zaten, insanlar okursa tam olarak her şeyi görüp anlayabilirler.