phpreis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
  • Maddem şebeke sana sponsor buluyor neden kaçak olarak sınırdan geçiriyorlar dil okullarının yaptığı gibi resmi olarak neden götürmüyorlar

bunu cevaplar mısınız? bilginiz var ise bende öğrenmek isterim
Buradaki sponsorun amacı şu, bu kişi kampta benim yanımda ikamet edebilir ve ben ona bakacak yeterliliğe sahibim demek. Yani green kart alması veya iltica statüsünden çıkması için bir avantaj değil. Sadece mülteci olduğu için kamptan çıkmasına yarıyor. Bu süreçten sonra avukat tutup(Türk avukatlar 7500 dolar istiyor aylık taksit 500 dolar.) , iltica talebinde bulunuyor mülteci statüsündeki kişi. Ardından mahkeme 1 yıl sonrasına atıyor zaten otomatik olarak( Yeni yasayla artık kampta bulunulan süreden sonrasına kadar oldu 1 yıl kuralı) . Yani kampa ayak bastıktan sonra tam 1 yıl geçecek statüsündesin ve bu süreçte çalışma kartın geliyor. 1 yıl geçtikten sonra iltica başvurun onaylanıyor ve artık resmi olarak green karta başvurabiliyorsun. Bilmediğim şeyler olabilir tamamiyle kardeşimin oradan verdiği bilgilere dayanarak cevap yazıyorum. Çok fazla konu var ABD çok karışık bir ülke avukatlar bile doğru dürüst bilgiye sahip değil çünkü sürekli yasa değişiyor.

Sponsor için sadece bu şartlar kabul oluyor:

[QUOTE]
  • ABD vatandaşlarınınleri, 21 yaşın altındaki bekar çocukları ve 21 yaş ve üzerindeki ABD vatandaşlarının ebeveynleri gibi yakın aile üyeleri ABD'ye göç etme hakkına sahiptir.
  • Aile temelli tercihler kapsamında göçmenlik için uygun olan aile üyeleri, ABD vatandaşlarının evli olmayan oğulları ve kızları, daimi ikamet edenlerin eşleri ve evli olmayan oğulları ve kızları, ABD vatandaşlarının evli oğulları ve kızları ve ABD vatandaşlarının 21 yaşında veya daha büyük kardeşleridir.
  • İstihdama dayalı göçmenlik için uygun olan bireylerin, göçmen vizesi başvurusunda bulunan veya dilekçeyi veren kuruluşta önemli bir mülkiyet payına (en az %5) sahip olan bir ABD vatandaşı, yasal daimi ikametgahı veya ABD vatandaşı akrabası olmalıdır. .
Sponsor en az 18 yaşında ve ABD vatandaşı, ABD vatandaşı veya ABD'de yasal daimi ikametgahı olmalıdır.