Sanırım böyle yapmak gerek, ben insanların kafasında soru işareti olmasın diye her konuyu ince ince anlatıyorum, ayda 20 saat çalışacak şekilde fiyat teklifi veriyorum, ayda 2 saat çalışacak kişiler az fiyat veriyor diye onlara gidiyorlar. Her müşteri için yaklaşık yarım saat site analizi, yarım saat de telefon görüşmesi desek 1 saat gidiyor tahmini olarak. SEO hizmeti almak isteyenlerin hep böyleleri denk geldi bana.
Her sektörün derdi başka. Ben şuan sadece özel projeler için teklif sunuyorum bazen belirttiğiniz gibi saatlerce teklif dosyası hazırlayıp cevap bile alamıyoruz.
Ama burda müşterinin bir suçu yok, çoğunlukla müşteri bu işleri hiç bilmeden geliyor. Neyin ne kadar ettiği onun kıyaslamasına göre hazırda satılan şeylerle alakalı. Yani bir tema 30 dolarsa onun beğenmediği yerine düzelttirmek 2-3 dolar felan olmalı diye düşünüyor. Koskoca tema 30$ diyor. O adam o temayı 10 bin kişiye satmış o tema demekki 300k $ diye düşünmüyor, o açıdan bakamıyor.
Sizin sektörde durumlar nedir bilmiyorum, bizde çok fazla chatgpt yazılımcısı var. Yeni mezun veya öğrenci arkadaşlarda var oralardan teklif alıp gelen müşteri çok fazla dolayısıyla sen dükkan kirası ödüyorsun, bağkur ödüyorsun, vergi veriyorsun bunlar müşteri için sadece teferruat. Müşteri işini kaça yaptırdığına bakıyor. Sonunda çoğunlukla 3-4 yer dolaşıp yine size geliyorlar.
Siz işinizden taviz vermeyin, ucuza iş alacam diye yaptığınız işin kalitesini / seviyesini düşürmeyin. Zamanla hem sabit müşterileriniz çoğalacak hemde onların referansıyla sürekli bir iş akışı oluşturacaksınız.