ayesoft adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben bildim bileli böyle bu işler,

Sizde durum nedir bilmiyorum ama anlattığınıza göre hiç birşey yapmasanız bile 30 dk mesai harcıyorsunuz ve boşu boşuna. Yazılım projelerinde genellikle müşteri ne istediğini kağıda dökemediği veya aklında ne varsa onu anlattığı için tek tek herşeyi dinleyip tüm sistemi yazıya dökmek bununla ilgili proje ve teklif dosyası oluşturmak felan ciddi mesai gerektiren şeyler. Ben artık üstünkörü dinliyorum kaba taslak (tahminimin %15-20 üzeri) şu kadar sürede şu kadar fiyata olur sizin için uygunsa net teklif için hazırlık yapıyım diyorum ve genelde extreme bir durum yoksa net teklif ilk söylediğimin altında kalıyor.

Teklif dosyası hazırlatıp geri dönmeyen yokmu oda var.

Kısacası bu işler böyle.
Sanırım böyle yapmak gerek, ben insanların kafasında soru işareti olmasın diye her konuyu ince ince anlatıyorum, ayda 20 saat çalışacak şekilde fiyat teklifi veriyorum, ayda 2 saat çalışacak kişiler az fiyat veriyor diye onlara gidiyorlar. Her müşteri için yaklaşık yarım saat site analizi, yarım saat de telefon görüşmesi desek 1 saat gidiyor tahmini olarak. SEO hizmeti almak isteyenlerin hep böyleleri denk geldi bana.