Var ya gerçekten sıkıntılı bir insansın bak tane tane anlatıyorum / soruyorum iyi oku
- Şebeke sana sponsor bulmak için uğraşmaz seni Amerika sınırına kadar götürüp sınırın neresinden geçeceğini gösterip geri döner
- Türkiye'de en az 2 kişi ile anlaşma yapman gerekiyor bunlardan biri onların adamı olacak diğeri senin adamın olacak anlaştığın adama diyeceksin ki ben Amerika'dan seni görüntü olarak aradım veya sana telefon açtığımda şu (x) bir kelimeyi demezsen para ödeme
- Maddem şebeke sana sponsor buluyor neden kaçak olarak sınırdan geçiriyorlar dil okullarının yaptığı gibi resmi olarak neden götürmüyorlar
- Hadi diyelim senin dediğin gibi sponsor buldular hadi öyle olsun sponsorun Amerika devletine bu adamın bütün sorumlulukları bana aittir diye imza veriyor diyelim ki sen orada Trafik kazası geçirdin veya yanlış anlaşılmadan dolayı polislik bir olayın oldu o zaman o sponsora ne olacak? adam bin dolar için 2 bin dolar için böyle bir riski neden alsın?
25 bin dolarla rahat gidersin. İlk başlarda türklerin yanında çalışırsın büyük ihtimal çalışma iznin gelene kadar o süreçte de ingilizceni geliştirirsin çalışma izni geldikten sonra Türk işverenlerden uzak dur net söylüyorum. Koparabildikleri kadar koparmaya çalışırlar seni bu tüm avrupada da geçerli. ama sen 10 bin dolar ekstra parayla gideceksen şayet 6 ay seni idare eder çalışmana da gerek kalmayabilir paylaşımlı oda bulursun. Resmi çalışmaya dökünce de evrakları ehliyettir vs yapar araçla yapabileceğin işleri koşturursun.
@phpreis; dostum ben de
@GokhanGok;'un söylediği her şeyi doğruluyorum. Konuyu uzatmanın anlamı yok adamın söylediği her şey doğru.