Merhaba, sanırım okuduğunuz şeyleri anlayamıyorsunuz veya konuyu tam olarak okuyamadınız. Reklamsız aylık 60k ciro değil 60k kar olduğundan bahsetmişim. 4 Aylık bir işleyiş olmadığından 2020 senesinde de daha önce yaptığımdan ve zaten hype bir iş olmadığından da bahsetmişim aksine, bunların yanı sıra satılmadığı her ay boyunca konuyu güncelleyeceğime ve satışların devam ettiğini gösterecek şekilde konuyu güncellemeye devam edeceğimden ve süre geçtikçe de yazdığım fiyatın daha da artacağından bahsetmişim çünkü her geçen gün daha da kökleşen bir marka haline getiriyorum.
Pasif gelir değil yazmışsınız, bu bir pasif gelirdir. Günlük 1 saat uğraş gerektirir günlük 1 saat uğraştığınız bir şey pasif gelir olmamaktan çıkmaz, adsense gelirli site alsanız bile günlük 1 saatinizi harcamanız gerekir günlük harcadığınız 1 saat fiziksel gidip kargo götüreceğiniz veya yorulacağınız 1 saat değil bundan dolayı buradaki 1 saat pasif gelirdir zaten konuda uzunca bahsettim.
1.4m'ye çok demişsiniz, aylık 100k ciro ile 14 ayda amorti eden bir iş reklamsız uğraşsız devam edilirse. Kar ile hesaplayınca ise 23 ayda kendini amorti eden bir iş. Piyasayı bilmeden veya mantıklı bir şekilde hesap yapmadan bu sonuca varmak çok yanlış.
R10'da markamın satılmayacağını biliyorum zaten bu yüzden başka platformlarda da ilana koydum, r10'da ölücü insanlar olduğunu da biliyorum fakat site kategorisinde biraz gezinseniz bile aylık 20k ciro yapan site için bile 300k istendiğini görürsünüz (ciro kar değil.). Diğer siteleri görmeden veya piyasaya hakim olmadan bu denli yorum yapmak gereksiz olmuş gibi.
Baltalamak olarak algılamadım bu arada merak etmeyin, dediğim şeyleri de kişisel olarak algılamayın fakat konuyu okumadığınız çok belli. İyi günler dilerim size.
Bu arada fiyat 1.350 fakat 1.4 demişsiniz, pazarlık payı mevcut ibaresi de bulunuyor.
R10'da genel olarak yanlış bilinen şeylerden birisi.
Pasif gelir nedir sorusunun kısa cevabı, belli bir çaba ya da iş yapmadan elde edilen gelirdir. Pasif gelirin basit mantığı, aktif bir çalışma olmaksızın finansal getiri elde etmeye dayanır
Müşteriye destek vermek , ürünü pazarlamak , çalışma yapmak , ürün tedarik etmek , ürünü hazırlamak , kargolamak , bunlar aktif işdir pasif değildir.
Ne kadar zaman harcadığını bilemem fakat E-Ticaret pasif gelir olmaz.
Konuda 4 ayda 400k kazandım yazmışsınız daha öncesi belirtilmemiş haliyle 4 ay'da , ürün başına 2k satış oluyorsa toplasanız 250 satış var veya yoktur , bu durumda marka değerim var diyemezsiniz. .
Şirket gideri vergiler diğer gider konularını tam yazmamışsınız. Bu 100k net gelir tüm giderleri çıkınca kalıyorsa eğer o zaman fiyat için bir şey diyemem.
Sonuç olarak tabi herkes kendi malına istediği fiyatı biçebilir ben kendi fikrimi yazdım. Konuyu açıklayıcı şekilde net güncellersiniz , sonrası alıcıya kalmış bir şey : )