kalitelihostorg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hayırlı satışlar fakat malesef fiyat pahalı hocam.
Bir defa reklamsız 70-80k diyorsunuz. Bu ciro ise net 50k olur.
Ciro değil net gelirse bile vergi şirket reklam vs gideri çıkınca 60kya iner.

1.4m TL verip , üstüne ticaret yaparak aylık 60k net kazanmak mantıklı değil. Ki daha diğer giderleri eklemedim bile.
Zaten bankalar %60'a kadar faiz veriyor.
4 Aylık bir işleyiş birde ve çoğuda instagramdan.

Ayrıca pasif gelir değil bu . alıp kendi haline bırakarak kazanamazsın. Pasif gelir olsaydı o zaman fiyat tartışılırdı.

Adam size vereceği 1.4m TL yerine , instgram , site açar düzenler 15-20 bin masraf eder , tedarikçi anlaşması yapar , 1.4m TL'den her ay gelen 50k Faiz gelirini reklama basar sizden çok kazanır.
1.4m TL ana parada adama kalır.

Amacım baltalamak değil , yanlış anlamayın.
Merhaba, sanırım okuduğunuz şeyleri anlayamıyorsunuz veya konuyu tam olarak okuyamadınız. Reklamsız aylık 60k ciro değil 60k kar olduğundan bahsetmişim. 4 Aylık bir işleyiş olmadığından 2020 senesinde de daha önce yaptığımdan ve zaten hype bir iş olmadığından da bahsetmişim aksine, bunların yanı sıra satılmadığı her ay boyunca konuyu güncelleyeceğime ve satışların devam ettiğini gösterecek şekilde konuyu güncellemeye devam edeceğimden ve süre geçtikçe de yazdığım fiyatın daha da artacağından bahsetmişim çünkü her geçen gün daha da kökleşen bir marka haline getiriyorum.

Pasif gelir değil yazmışsınız, bu bir pasif gelirdir. Günlük 1 saat uğraş gerektirir günlük 1 saat uğraştığınız bir şey pasif gelir olmamaktan çıkmaz, adsense gelirli site alsanız bile günlük 1 saatinizi harcamanız gerekir günlük harcadığınız 1 saat fiziksel gidip kargo götüreceğiniz veya yorulacağınız 1 saat değil bundan dolayı buradaki 1 saat pasif gelirdir zaten konuda uzunca bahsettim.

Reklam şirket gelirlerinden vs bahsedip aylık karı daha da düşürmüşsünüz fakat benim söylediğim kar, her şey çıktıktan sonra kalan kardır zaten kar demek budur. Kar olmasaydı ciroya dahil olurdu, 100k cirodan benim karım 60k ve reklamsız bu kadar kazanç sağlamak da herkesin yapabileceği bir şey değil ve her markanın bu kadar kısa sürede ulaşabileceği bir şey de değil. Biraz vizyonlu bakıldığı zaman daha da pahalıya satılabileceğini anlamak gerekir.

1.4m'ye çok demişsiniz, aylık 100k ciro ile 14 ayda amorti eden bir iş reklamsız uğraşsız devam edilirse. Kar ile hesaplayınca ise 23 ayda kendini amorti eden bir iş. Piyasayı bilmeden veya mantıklı bir şekilde hesap yapmadan bu sonuca varmak çok yanlış.
R10'da markamın satılmayacağını biliyorum zaten bu yüzden başka platformlarda da ilana koydum, r10'da ölücü insanlar olduğunu da biliyorum fakat site kategorisinde biraz gezinseniz bile aylık 20k ciro yapan site için bile 300k istendiğini görürsünüz (ciro kar değil.). Diğer siteleri görmeden veya piyasaya hakim olmadan bu denli yorum yapmak gereksiz olmuş gibi.
Baltalamak olarak algılamadım bu arada merak etmeyin, dediğim şeyleri de kişisel olarak algılamayın fakat konuyu okumadığınız çok belli. İyi günler dilerim size.
Bu arada fiyat 1.350 fakat 1.4 demişsiniz, pazarlık payı mevcut ibaresi de bulunuyor.