2012 yılında açtığım eski tarihli instagram hesabım dün çalındı. başka instagram hesabı kullandığım için çalınan hesabıma belki 10 senedir giriş yapmıyorum. 1-2 senedir hesap şifresi yenilemeyle ilgili mailler geliyordu fakat alt tarafında eğer şifre sıfırlama isteğini siz yapmadıysanız işlem yapmayın dediği için bende birşey yapmıyordum. dün aşağıdaki mail geldi hesabımı birisi ele geçirmiş. maili yaklaşık 1 saat sonra farkettim ve 5 dk içinde şifremi unuttum diyerek hesabımı tekrar kontrol altına aldım. Fakat yüklediğim bütün resimlerimi silmişler resmen bir devir kapandı gitti.
Aklımda deli sorular..
-Hackleyen şahıs şifremi bilse zaten hesabıma giriş yapardı ve şifre sıfırlama ile ilgili mail almazdım. mail adresi değişirken uyarı alabilirdim.
-Acaba instagram desteği ile görüşüp kendini hesap sahibi olduğuna inandırıp ele geçirmiş olabilir mi? Sonuçta 10 seneden fazla giriş yapmadım.
-Bu kadar olay olurken hesaba "şöyle bir bakıp çıkma" niyetiyle girmeme sebebim, şifre sıfırlama işlemini siz yapmadıysanız birşey yapmanıza gerek yok demeleridir yani instagram/meta ya güvendim.
-Karşı tarafın hesabın gerçek sahibi olduğuna inandıysan, güncel kayıtlarda bulunan mail hesabına neden haber vermediniz? Mesela 48 saat içinde instagram hesabına giriş yapmazsan filanca kişiye teslim edeceğiz gibi mail göndermelerini beklerdim. Şifre sıfırlama işlemini siz yapmadıysanız birşey yapmayın dedikten sonra götürüp diğere tarafa vermek nedir?
Bunlar benim düşüncelerimdir gerçekte ne olduğunu çok merak ediyorum