Mezun olur olmaz çalışmaya başladığım kıytırık bir firma vardı. O firmada senelerce çalıştım. Bir nedenden dolayı kötü ayrıldık ve iş arayışına girdim. Linkedin'de hangi iş ilanı denk gelirse gelsin direkt başvuruyordum. X bir firma ile hemen anlaşıp çalışmaya başladım. O sırada da Y firması beni arayıp "hala iş arayışınız devam ediyor mu" dedi. Şuanki çalıştığım firmadan daha iyi şartları olduğu için mülakata gitmeye karar verdim. Mülakata gitmeme 2 gün kala her gece yarısı bilmediğim bir numara aradı açtım ve arkadan nefes alma sesi geliyordu ama konuşmuyordu. Yanlış aramıştır diyip kapattım. Ama bu sırada da numaraların aynı olduğunun farkında değilim. Mülakata girdim güzel geçti ve çıktım bir yere oturdum dinleniyorum. Sonra yine bilmediğim bir numara aradı. Fark ettim ki 2 gecedir beni rahatsız eden numara ile bu numara aynı. SMS ile "kimsin sen amacın ne" şeklinde mesaj gönderdim. Allahtan küfür falan etmedim. Çok sinirlenmiştim. Bir süre sonra aynı numara yine aradı bu sefer açtım. Meğersem beni habire arayan mülakata davet edeb ve görüştüğüm insan kaynakları kadınmış. Çok mahcup oldum özür diledim ancak gece niye aradığını sordum. "2 yaşında kızım var muhtemelen o telefonla oynarken sizi istemeden aramış olabilir" dedi. Oda çok mahcup oldu. Bu arada sonrasında teknik görüşmeye girip işe alındım
Geçenlerde de spora gittiğim bir yerin oradaki firmada aynı kişiyi gördüm. Ayak üstü biraz sohbet ettik. Bu anı yine aklıma geldi. İstemeden yine mahcup oldum