Özellikle ama özellikle balkan ülkelerine dikkat edin. Bizzat başıma gelen şeyi paylaşayım;

Babamın Polis memuru olması sebebi ile yeşil pasaport sahibiydim (şimdi yaşım geçtiği için yok). Pasaportumda 2 tane İngiltere vizesi, 2 tane Yunanistan giriş - çıkış kaşesi, 1 tane Arnavutluk giriş - çıkış kaşesi vardı. Karadağ giriş kaşesi de vardı. Oradan Almanya'ya gidecektim.

Pasaport kontrolünde oradaki memur "pasaportunuz sahte olabilir. Güvenlik ve uluslararası geçerlilik incelemesi yapacağız" diyip pasaportumu aldı ve götürdü. Aşağı yukarı 50 dakika da getirmedi. "Sizi şikayet edeceğim" söylemlerinde bulundum. "İngiltere vizesi bile var görmüyor musunuz" dedim.

Sonra pasaportumu getirip tamam geçin dediler. Daha sonra öğrendim ki özellikle balkan ülkelerinde pasaport kopyalama olayları yaygınmış. Bunu da orada senelerce yaşayan bir tanıdığım söyledi. Daha hikayeyi anlatmadan "klasik kopyalamışlar" dedi.

Kopyalandı mı bilmiyorum tabi ama bu beni çok işgillendirmişti. Hiç bir ülkede bunu duymamışken bunların bunu yapması bence normal değildi.