WebMasterMarket adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kürtlere olan bu kin neden ?
Kinle ne alakası var bunun? Resmi dil neyse onu uygulayacaksın.Türkçenin yanında kürtçede söylenenebilir onda sorun yok ama türkçeyi kaldıramazsın.Örnek sen bir ülkeye gidiyorsun ve oranın dili örnek fransızca.Yok burda fransızca konuşulmayacak benim kendi dilim kullanılacak diyemezsin.O ülkenin resmi dilini mecbur kullanmak zorundasın.Kullanamıyorsan çevirmen talep edeceksin.Operatör firmaları örnek ingilizce vs dilde yanına ekliyor arama yaptığında ama resmi dili olan türkçeyi kaldıramaz bu kadar basit.O ülkenin resmi dili neyse devlete ait olan heryerde o dil kullanılır ama farklı dili olan kişilere de yardım amaçlı yanında dili ekleyebilirsin bunda sorun yok ama resmi dili kaldıramazsın ve mecbur kullanmak zorundasın.Kimsenin kimseye kini yok kurallar anayasa neyse ona herkes uymak zorundadır.Kimsenin kürtlerle bir derdi yok olsa bu ülkede kürt başbakan bakanlar siyasiler olmazdı.Derdimiz kürt devleti kurmak isteyenlerle.Kendi anadili olan kürtçeyi devletin resmi dili olsun diyen kürtler ıraka gidebilir.Bu ülkenin resmi dili türkçedir.Tekrar tekrar aynı şeyleri yazdım ki açıklayıcı olsun.