Arayüzü istediğin gibi değiştirebilirsin. Madem araştırabiliyorsun, neden sormadan önce araştırmadın?
Debian tabanlı en popüler distro Ubuntu. Mint var ama o da Ubuntu tabanlı.
Bahsettiğiniz distro’yu sunucu tarafında hiç duymadım, Çin’de popüler sanırım. Kolay gelsin.
Şuraya da GPT’nin cevabını yazıyorum:
Debian tabanlı birçok dağıtım arasından seçim yapmak zor olabilir, ancak işte bazı öneriler:
- Debian GNU/Linux: Debian, son derece istikrarlı ve güvenilir bir dağıtımdır. 12.5 sürümü en son kararlı sürümdür ve bookworm kod adını taşır. Eğer saf bir Debian deneyimi istiyorsanız, bu dağıtımı tercih edebilirsiniz1.
- Linux Mint: Debian tabanlı olmasa da, Linux Mint, kullanıcı dostu bir arayüze sahip ve Debian tabanlıdır. Özellikle yeni başlayanlar için iyi bir seçenektir. Debian’ın temelini alarak geliştirilmiş ve ekstra kullanıcı dostu özelliklerle donatılmıştır2.
- Ubuntu: Ubuntu, Debian tabanlıdır ve oldukça popülerdir. Canonical tarafından desteklenir ve geniş bir topluluk tarafından kullanılır. Ubuntu, kullanıcı dostu bir arayüze sahiptir ve geniş bir yazılım deposuna sahiptir.
Bu dağıtımları inceleyerek hangisinin sizin için en uygun olduğunu belirleyebilirsiniz. İyi seçimler! 😊
1- Debian tabanli populer isletim sistemlerin hepsine bakip arastirdim zaten.
2- evet cin menseli bir dagitim.
3- ChatGPT ' ye de sordum zaten benim forumda sormamin amaci akil almak degil fikir almakti.
iyi gunler dilerim.