Uzun süredir gofast kullanıyorum. geçmişte ve mevcutta müşterilerimin içinde bulunduğu bir çok hosting firmasını deneyimliyorum. Fakat kendi kişisel sitelerim ve bazı müşteri sitelerim için gofasttan sonra hızlı ve destek konusunda yeterli bir firma arayışım oldu. Yaklaşık 2 Aydır test ediyorum ve aktif şekilde kullanıyorum. 7 gün 24 saat maksimum 5dakika gibi yanıt süresini bulan destek talep yanıtlama süresi ve sunucularının hızı, uptime oranı olsun üst seviyede.
Sağlamış oldukları hizmet için teşekkür ederim.
Uzun süreler bu şekilde devam etmek dileğiyle.
Bende yıllardır kullanıyorum ve oldukça memnunum bu güne kadar hiç bir sıkıntı yaşamadım. Destek sistemide oldukça başarılı cevap fazla sürmez ve her şekilde yardımcı oluyorlar bende ondan dolayı oldukça memnunum kalitelerini inşallah bozmazlar bu şekilde devam ederler inşallah.
Merhabalar,
Öncelikle bizimle çalıştığınız için teşekkür ederiz. Sizlerden gelen olumlu geri bildirimleri duymak, ekibimize büyük bir motivasyon sağlıyor.
Yaşadığınız deneyimi paylaştığınız için minnettarız. Müşteri memnuniyetini her zaman en üst seviyede tutmak için tüm ekibimiz ile birlikte büyük bir çaba sarf ediyoruz. Sizin gibi değerli müşterilerimizin beklentilerini karşılamak bizim için önemli ve bu yönde adımlar atmaya devam edeceğiz.
Forumdaki güzel yorumunuz için tekrar teşekkür eder, herhangi bir konuda yardıma ihtiyaç duyarsanız bize her zaman ulaşabileceğinizi hatırlatmak isteriz.
Sevgiler,
Hayalhost ekibi.
Hosting firmalarının dolar ile fiyat koymaları beni çıldırtıyor.
Merhabalar,
süreç ile alakalı genel bir bilgilendirme ve arka plandaki ilerleyen süreç ile alakalı kısa ve net bilgi vermeye çalışacağız.
En iyi hizmeti sunmak için çalışırken, fiyatlandırma konusunda bazı stratejik kararlar almamız gerekiyor. Bu bağlamda, hosting hizmetlerimizi TL yerine $ üzerinden fiyatlandırmamızın birkaç önemli nedeni var.
En basit örnek ile Türkiye'de sayılı firmanın bulundurduğu donanımlar üzerinden hizmet veriyoruz. Tamamen cloud yapı ve tüm sunucularımızda xeon platinum işlemciler kullanıyoruz. Bahsettiğimiz donanımlar
yüzbinlerce dolar fiyatlandırmasına sahip ürünler olup sadece bu ürünleri almak ile yetinmiyor aynı ürünlerin pek çok parçasını da yedekli olarak tutuyoruz. Profesyonel hizmet vermenin bazı sorumlulukları bulunmakta ve bizler de bu süreci en profesyonel olarak yöneten şirketlerin arasındayız.
Sunucular (donanım), yazılım lisansları, güvenlik çözümleri ve diğer birçok teknik altyapı unsuru yabancı kuruluşlar tarafından sağlanmaktadır. Hak verirseniz global bir süreç ilerletmemiz sebebi ile dolar ile çalışmaya mecbur kalıyoruz. Maliyetlerimizi karşılamak ve sürdürülebilir bir iş modeli oluşturmak adına fiyatlarımızı dolar üzerinden belirlememiz gerekmektedir.
Haliyle dolar kuruna bağımlı yaşamamız sebebi ile, ülkemiz şartları sebebi ile TL döviz kurları karşısında sık sık dalgalanmalar yaşamaktadır. Bu dalgalanmalar maliyetlerimizi öngörülemez hale getirerek, hem şirketimiz hem de müşterilerimiz için fiyat istikrarını zorlaştırmakta. Dolar üzerinden fiyatlandırma, döviz kuru dalgalanmalarından kaynaklanan belirsizlikleri minimize etmemizde bizlere önemli ölçüde yardımcı olmaktadır.
En basit örnek ile; ülkemizde dolar fiyatı arttığında anında veri merkezi üzerindeki elektrik fiyatları artarken aldığımız internet hattı maliyetleri de aynı anda artmaktadır. Bu sürece ek olarak, koruma ve diğer hat maliyetlerimiz de aylık dolar fiyatlandırması üzerinden tarafımıza sağlanmaktadır. Bu hizmetler yurt dışından alınması gerekmesi sebebi ile ne yazık ki TL ile ödeme yapamıyoruz.
Ve daha sayamadığımız onlarca kalem giderlerin tümü dolar fiyatlandırması üzerine kurguludur.
Amacımız siz değerli müşterilerimize en kaliteli hizmeti en uygun koşullarda sunmaktır. Bu nedenlerle, hosting hizmetlerimizi dolar üzerinden fiyatlandırmanın hem firmamız hem de müşterilerimiz için daha sürdürülebilir ve avantajlı olduğuna inanıyoruz.
Anlayışınız ve desteğiniz için teşekkür ederiz.
Sevgiler,
Hayalhost ekibi.