Bizim ülke insanı kadar boş insan yok Hergün zarardasınız yazanlar olmuş çok güldüm. 2 aydır faizde olan biri olarak mesaj yazıyorum.

2 Ay önce aracımı sattım yeni almak için hergün araç fiyatlarına bakıyorum. Hala alamadım. Araba fiyatları hiç yükselmedi bu birincisi. Buradan herhangi bir zararım olmadı. Faiz oranları düşmedikçe bu böyle devam eder.

Ben bu sırada parayı nasıl değerlendirmeliyim diye düşündüm ve hesap yaptım. Borsa riskli bir iş olduğu için asla düşünmedim. Geriye dolar/altın/faiz kaldı.

900 Bin lira para var. Ayda 40 bin lira faiz veriyor. İlk ay 39 bin lira aldım. İkinci ay 43 bin lira. Yani totalde dün itibarı ile elime 82 bin lira faizden para geçti.

Altın almazsam ve altın yükselirse ne kadar kaybım olur diye hesaplamıştım. Altın 2750 oldu diyelim, makas farkını da varsayarsak getirisi 2 ayda 150 bin olacaktı. Ama altının 2 ayda 2750'ye ulaşma ihtimali daha zayıftı bana göre. Faize yatırdığım gün gram altını bankadan 2240 liraya alabiliyordum. Şuan 2500 civarı. Bozmak istersem 2350 tl. Yani altın alsaydım param 944 bin tl oluyordu.

Uzun lafın kısası, faiz oranları bu kadar yüksekken, yatıracağınız tutar da yüksekse faiz oldukça iyi getiri sağlıyor. Faiz herzaman böyle gitmez. O yuzden uzun vadeli faiz getirisi düşünmek ve daimi şekilde faizde tutmak bana göre doğru değil fakat yüksek miktarlar için kısa süreli çok mantıklı.