kendisi burada üniversite okudu ve mezun oldu mimarlık bölümünden. şuan hali hazırda iş arıyor ancak bütün mimarlık ofisleri saha deneyimi yada 3 yıl 5 yıl tecrübeli eleman arıyor. şimdi 2 ay içinde iş bulamazsa sınır dışı edilecek okulu bittiği için ancak ailesi burada yaşıyor. şuan baya çaresiz durumda. r10 halkından 2 türlü yardım ricam var, birincisi yanınızda çalışmasa bile çalışıyor gösterip çalışma izni almasına yardımcı olabilirsiniz. ikinci yöntem de izmir içinde mimar tanıdığınız varsa ve acemi birine ihtiyacı olan varsa iş bulmasına yardımcı olabilirsiniz. kendisi 22 yaşında ve okulunu mezuna kalmadan direkt bitirdi. çalışmaları oldukça başarılı, yeteneği de var ama tecrübesi yok maalesef.

bu arada geçtiğimiz aylarda bi firma çalışma izni için başvurdu ancak başvuru aşamasında mutfak görevlisi olarak göstermişler ve haliyle red geldi başvurusuna. sıradan bir Türk vatandaşının yapacağı iş için sana çalışma izni vermemize gerek yok demişler.

ben elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum çünkü ailesinin düzeni burada ve 2 ay içinde bu izni alamazsa hayatları alt üst olacak. babasını da yıllar önce kanserden dolayı kaybetmiş, annesi ve kardeşi ile ayakta durmaya çalışıyor ama önüne hep bi engel çıkıyor. yardımcı olmak isteyen herkese şimdiden teşekkür ederim. sizin uzatacağınız bi el, 22 yaşında genç bi kardeşimizin hayatını değiştirecek