println adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ya güzel kardeşim kötü niyetli değilsin muhtemelen insanları uyarmaya calısıyorsun. seni anlıyorum ama seni beni anlamıyorsun.
amerikada bu cihaz 800 dolar olabilir. dubai de de hemen hemen aynı fiyat. türkiyede 58bin apple store fiyatı. avrupada 950 euro. başka yerde başka para.
ama insan biraz mantıklı olur. yazdıklarına bakılırsa akıllı uslu zeki birine benziyorsun ama bazı şeyleri kaçırıyorsun.

amerikaya giden birisi bu telefonu getirse satmak için 800dolar+vergi. (amerikada vergi satış anında eklenir). her neyse 800+tax verdiği telefona 30bin isteyebilir. seyehatı fırsata cevirmek isteyenler için normal.

hatta şöyle bi iletleteyim. 2bin dolar newyork istanbul ucagına para veren biri bu toplara zaten girmez. 100 dolar kazanmak için cantasına 3-5 tane cihaz atamaz. gerek esenboğa gerek sabiha olsun gümrük memurları her zaman çalışıyor. bavul açtırıyor. yurt dışı seyehat yapsaydın bunları bilirdin.
bu tip 1-2 cihaz transfer işleri öğrenci işidir. kur farkından dolayı vergilerden dolayı 3-5 cebine para girsin istersin bileti karşılasın istersin.
iş büyük kaçakcılıga döndüğü zaman amerikadan 100 200 500 cihaz getirmen lazım ki adet başı 4 bin sana kalsın. günde 1 tane bile satsan girdiğin kaçakçılık riskini karşılamaz. ki sağlam trafiklerin yoksa bu adetleri getirecek babayiğit yok yerel halktan. güc sahibi olman lazım. siyasete sokma simdi bizi. yani bu savundugun tezi ben kabul etmiyorum. sen inanmışsın saygım var ama malesef akla mantığa aykırı. hayal ettiğin kadar basit değil bu işler.

diğer taraftan avrupada 950 euro alınmış cihaz şuan 34bin tl yapıyor. bu cihazı da 3-5 kar etmek için getirdiysen 40bin normal bi rakam. daha ucuzu var mıdır vardır. araştırırsın bakarsın matematiğini yaparsın bütçene göre ordan alırsın.

insanları kazıklama konusuna gelince ise senin o tavsiye ettiğin merdiven altı telefoncular insanları kazıklıyor. cunku sağdan soldan arızalı calıntı telefonları topluyorlar yeniliyorlar ve sıfır diye satıyorlar. anakarta yerleştirdikleri bir parça ile apple hakkında menusundeki parca değişikliği kısmını deaktif ediyorlar ve pili %100 gösteriyorlar. bunları ya sende biliyorsun yada bilmemezlik yapıyorsun. facebook gruplarda telefoncular efil efil iphone kutusu satın alıyor.
yorum yaparken lütfen arkası dolu yorumlar yapalım insanları kazıkçı diye suçlamayalım.
Yazdıklarına bakılırsa sen de uslu birine benziyorsun. Zeki olup olmadığın konusunda endişeliyim çünkü yazdıklarımı ısrarla anlamıyorsun. Amerikadan 800 dolara telefonu aldığında vergisini ödemiyorsun çünkü sen amerika vatandaşı değilsin. Vergisini ödesen bile ülkeden ayrılacağın zaman vergi iadesini alıyorsun.

Bunun da ötesinde, bu ülkede telefon piyasası belli zaten. Ben bu zamana kadar hep telefonculardan yurtdışı telefon aldım ve hiçbir zaman da kandırılmadım. Kandıranlar vardır elbet, ama bu tüm telefoncuların bizi kandırdığı anlamına gelmiyor. Ülkede bu telefonun ortalama fiyatı 25-30bin tl arasındayken sen 40bin tl diyorsan bu senin ticaret anlayışındır. Ben 40bin tlye sıfır kapalı kutu 15 pro max alabiliyorken neden kalkıp düz 15 alayım ki?