doların yüksek olması ülke için kötü bir şey değil, ithalat malların değeri yükselir dolayısıyla satış miktarı azalır, cari açık azalır, ihracatçının eli güçlenir ve ihracat artabilir (artabilir yazıyorum, artmayadabilir

). ama bizim ülkede dolar %20 artsın, şirketler dolar arttı diyerek %75 zam yapıyor, bu nedenle (çok ahlaklı olduğumuz için) enflasyon da artıyor. bence şuan doları tutmalarının sebebi bu.
Sizin yazdıklarınıza katılıyorum, ama burada en büyük sorun asgari ücrete senede 2 kere zam gelmesidir ve asgari ücretin gereksiz bir şekilde artırılmasıdır. ve birazda sizin yazdıklarınıza katılmıyorum, bence burada en önemli şey, üretici'nin artık tl'nin değer kaybetmemesi gerektiğini anlaması ve ona göre üretimi artırırp daha fazla ürün üretip biraz daha ucuza satması gerekiyor, burada dediğim gibi üretimi daha fazla üretip satmak geliyor akla.
Sonuçta dediğiniz şeyi 11 Senedir, uyguluyoruz ama elde ne var %75'lik bir enflasyon. Artık bu fikirlerin rafa kalkma zamanı geldi de geçiyor bile.