Kıymetli arkadaşlar. Konu ile alakası olmayan ve art niyetli yorumlarınız olursa engelliyorum. Konyla herhangi bir ilginiz yoksa vaktinizi boşa harcamayın derim. Konuya başlamadan bunu belirtmek zorunda kaldım, çünkü bu şekilde davranan çok kişi oluyor.

Dünyada her ülkenin, her beldenin kendine göre iyi kötü yanları vardır. Özgünlük, farklılık vb nedenlerle her yerin gezip görmeye değecek özellikleri olabiliyor. Çantasını alıp yurtdışına giden birçok kişiye imrenmekle birlikte, kendimiz de fırsat buldukça UYGUN YERLERİ gezip görmeliyiz diye düşünüyorum. Herkesin zevki, bakış açısı ve beklentisi farklı olduğu için, herkesin kendine göre gezecek UYGUN YERLERİ olabilir. İşte bunu tespit edebilmek için de ülkeleri, şehirleri toplumları önceden temel düzeyde tanımalıyız.

Gezi ve seyahat, hayatın insana yüklediği stres ve depresyon gibi yükleri atmanın en rahat ve en keyifli yoludur bence. herkese gönlünce keyifli huzurlu seyhatler diliyorum.

Suudi Arabistana gidenlerin hemen hepsi ya hac-umre için ya da çalışmak için orada bulunuyor. Ancak arabistan coğrafyasının da kendine özgü gezmeye görmeye değer yanları vardır. üzücü olan şu ki, ne bölge halkı ne de ibadet ve iş için orada bulunanlar pek fazla etkinlik yapamıyor.
Dini değerleri zayıf olanlar için de biraz kısıtlayıcı ve yetersiz olduğu için tercih edilmeyebilir.

Vize: Konuyu açmamın en önemli sebebi en aşağıya eklediğim video. Eskiden Arabistan vizesi almak çok zordu. Hac umre şirketleri ve diyanet tarafından sağlanıyordu. O zamanlar Türklere turist vizesi de verilmiyordu.
Şimdi ise online başvurup bireysel olarak turist vizesi alabiliyorsunuz.
Videodaki arkadaş vize hakkında biraz bilgi vermiş.

Şu anda imkanı yok, ancak ileride Arabistana bireysel bir seyahat düzenleyebilirim. En az 5 günlük olmak üzere kafa dengi olan birkaç arkadaşı da götürebilirim. Böyle seyahatlerde en önemli şeylerden biri kafa dengi insanlarla hareket etmek. Bu olmadığı zaman çeşitli sıkıntılar doğabiliyor. Kafa dengi arkadaşlarla sorun çıksa bile yolculuk keyifli olur.

Sağlık: özellikle de soğukla aranız iyi değilse, Türkiyede kış dönemi gitmeyi tercih etmelisiniz. Yaz kış gece gündüz sıcak havası olduğu için sizi biraz rahatlatacaktır.

***24 Mayıs

https://www.youtube.com/watch?v=JBiN...annel=UgurKola

su termosu, uçak yemek, kontuar, otel, dilenci, satıcı,