istanbulu soran her avrupaliya şunu derim:
"gezmek icin mukemmel, yasamak icin berbat"
istanbula gezmeye gitmekte sorun yok, harika sehir o zaman. ben ogrenciyken de cok mutluydum. takilmak icin guzel sorun yok.
o metrobus 3 gun 5 gun eglenceli gelir, o eziyeti hayatinin her gunu yaşayınca ( bunun hastaligi var, gec kalmasi var, gününde olmaman var) bir yerden sonra artik şehir kansere dönüşüyor bence.
stres atayim diye biryere gideceksin, trafikte yasadiklarindan daha cok stresle dönüyorsun eve. vs
Ankarada durum çok farklı değil. Bazen sabah erkenden bir yere gitmek için durakta beklerken dolu geçip almayan veya vaktinde gelmeyen otobüse durakta bekleyenlerin ettiği küfürler faize yatırılsa kıyamete kadar tüm dünyaya yetecek kadar küfür hazinemiz olurdu. İşe gitmek için otobüs kullananlar en az 2 saat önce evden çıkmalı, metro kullananlar ise bugün kimse metroda raylara atlayarak intihar etmesin diye dua etmeli (son bir senede çok intihar oldu metroda). Sizin uçağı alırsak onu kullanırız metrobüs yerine.
Kaldı ki gezmeye değil iş için sürekli geldiğimi söyledim. Seviyorum istanbul'u. İstiklal caddesinde yürümeyi, taksimde döner yemeyi sonra geri dönüp Galata'nın oradan Eminönün'e yürümeyi.
Bu dediklerimi mesaili çalışan yapamaz elbette.
Yaşasın freelance çalışanlar.