Hocam cümlenize siz trafiğe sigortasız çıktığınız için zaten suçlusunuz dediğiniz için böyle bir giriş yaptım. Sadece eğer sizin de bu konuda yanlış bilginiz varsa bilginiz olsun diye yazdım.
Sigorta şirketi sizin söylediğiniz neden ile ödeme yapmayı reddediyorsa hemen bir avukat bulun. Sigorta şirketleri halkın bilinçsizliğinden yararlanıp genel olarak ya ederinden aşağı para verirler ya bahaneler üretip ödeme yapmazlar.
Nitekim sigorta şirketleri doğal olarak halk dilinde yokuş olarak tabir ettiğimiz yöntemi sık olarak kullanırlar. Asıl amaçları size elli tane prosedür yok eksik evrak diyerek bezdirmektir. Süreci de avukatla takip etmediğinizde çoğu zaman internetten alınan yanlış bilgilerle hak kaybı oluşmaktadır. Ben bilgilendirmek için yazdım yine siz fikrinizin doğru olduğunu düşünüyorsanız saygı duyarım. İyi akşamlar dilerim.
Cümleyi yanlış anlamışsın. Avukat bulsa da değişecek bir şey yok eskiden yaptığım işi öğreniyorsun bana. Sigorta şirketinin yasal yükümlülükleri vardır. Bankalar gibi aynı. Belirli bir puan sistemi vs hepsi var. Sigorta şirketleri, sadece başka bir sigorta şirketi ile görüşmek ve hasar tespiti yapmak ile yükümlüdür. Sonrası onun yükümlülüğü değil bireylerin kendi arasında kalıyor. Trafik zaten çarpan kişiyi kusurlu bulacak. Mahkeme yolu ile alınabilir ama bu süreç çok uzun. Duruşma günü, kararı, temyiz suresi derken 1, 2 yılı buluyor. Sigortanın olayı o zaten bu süreyi bekletmeden anında hasarı gideriyor ve karşı sigorta şirketinden alıyor parayı. Kusurlu olan kişide bundan sonra sigorta yaptırırken yüksek meblağlar ödüyor. Ben alamaz demiyorum ama süreç öyle bir hal alıyor ki, lanet olsuna geliyor olay.