ben tek cümle ile bıraktım. o da senin yazdığının aksine "kötü" diyerek değil, "iyi" diyerek. Çünkü bir şeye kötü dediğinde ona olan meyilin artar ve daha çok bağımlı olursun.
"sigara içmek iyi, içmemek daha iyi" sadece bunun bilincinde olarak bıraktım ve 3-4 yıldır kullanmıyorum, en son içtiğimde 17 liraydı.
bırakmak istiyorsan önce bırakacağına dair kesin karar vermen gerekiyor. çünkü sigara içmek irade ister, bırakmak da o iradeyi başka yere yönlendirecek güç ister. bunları bilmezsen sigarayı bırakamazsın. sigarayı her içişinde iradeni güçlenririrsin. bir eylemi yapabilmek -eylem ne olursa olsun- insana irade kazandırır. kazanılmış bir iradeden vazgeçmek imkansızdır o yüzden yönlendirme yapmalısın. sigaranın yerine başka şeyler koyup iradeni yönlendirmelisin. ben yoga, spor, nefes egzersizi, yürüyüş, çalışma gibi şeyler koyarak bunu yönlendirebildim. 3 ay boyunca rüyalarımda sigara vs. içtim, bunu da başta söylediğim gibi kararlı olmakla aşabildim. sonrasında hiç bir zorlayıcı etkisi yok. en son ve en önemli bilgi olarak da, bıraktıktan sonra 1 dal bile içmemek çünkü her şey o tek dal ile oluyor.