Herkese merhaba,
2012'de satarım diye satın almış olduğum bir film sitesi domainini ertesi yıl yenilemedim ve doğal olarak üzerimden düştü. Bu domainde herhangi bir işlem bile yapmadım.
Geçen gün emniyetten aradılar ve x şirketinin telif haklı içeriğini yayınladığım için şikayet olduğunu, gitmem gerektiğini söylediler.
Üstünden geçmiş 12 yıl. Zar zor hatırladım ne zaman nereden aldığımı, faturasını aldım. Site hâlâ açık. Emniyette ilk başta benim ip'den işlem yapıldığını söylediler ama belgeyi inceleyince öyle olmadığını, 2 3 isim daha olduğunu öğrendim. Yani savunmamı alan kişilere durumu açıklamam gerekti. Domain adı benden sonra 4 5 el değiştirmiş.
Çıkışta ilgili avukatın ismini incelediğimde özellikle karikatür davalarıyla ünlü isimlerden birisi olduğunu gördüm.
Şikayet bir sene önce yapılmış, bana bilgi bile gelmedi kapanmış. Yeniden şikayet etmişler. Bu kadar mı zor gerçek suçluyu bulmak?
Memur olduğum için doğal olarak endişeliyim ama en ufak bir yasa dışı işlemim yok üstüme atılan suçlamayla. Ne olacak bilmiyorum.
Bu tür haksız şikayetlerde, bizim bir gücümüz yok mu? Önüne gelen para koparmak için şikayet edebiliyor mu?
10 sene önce sattığın arabayla bugünkü sahibi bir suç işlese, 10 sene önceki sahibi sorumlu oluyor?