Lumia adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam exelden dönüştürdüğüm için json olarak çevirmek hem zaman kaybı hemde başa sarmak olur , dediğinize not aldım bakacağım pek bilgi sahibi değilim araştıracağım

Hocam crud yok , birkaç tanıdığım kişi elasticsearch'tan bahsetti fakat forumda düzgün bir konu veya uğraşan kimseyi göremedim

Datanın içeriği konudada belirttiğim üzere ürün ismi ve barkodu gramajı ve fiyatlarından oluşuyor sorgu şekli api direk mysql bağlantısı kullanarak kullanıcı panelinden müşterinin arattığı ürünün bilgilerini getiriyor , şu anlık bayilik sistemi site üzerinden olduğu için php mecburi malsef.

Şu anlık elasticsearch en mantıklısı gibi duruyor hocam

Evet hocam

Evet hocam elastic en mantıklısı gibi gözüksede internette tam olarak nokta atışı bir bilgi yok yabancı kaynaklar dahil ve uğraşan kimseyide bulamadım forumda.

Öncelikle yorumunuz için teşekkürler hocam bahsettiğim verilerden oluşuyor veritabanı problem şu normal direkt ürün ismi veya barkodundan arama yaparken problem yaratmıyor fakat direkt ürünün markasını girdiğimizde o markaya ait aynı model ürünlerin listelenmesi vakit alıyor buda can sıkıcı bir durum dediğiniz gibi mariadb hazır kurulu şekilde veren bazı firmalar var vultr, docean gibi şu an araştırma aşamasındayım bakıyorum deneyeceğim.
bağımsız değerler dönüyorsa indexleme yapman lazım, ama çok fazla da veri basmışsın şimdi 2 seçenek var ya o veriler varken konsol üzerinden indexleme yapıp biraz bekleyeceksin yada tabloyu tamamen boşaltıp columnsları indexleyip öyle verileri tekrar yazacaksın bağımsız veriler çağırıyorsan indexleme ile sorgu sonucunu büyük ölçüde azaltabilirsin