Merhabalar Orhan bey.

Öncelikle araçlarda kronik arıza diye bir şey yoktur. "Kronik arıza, kronik hata gibi ifadeler Tamamen pazarlama üzerine uydurulmuş bir yalandır, en azından ben böyle düşünüyor ve inanıyorum Bahsettiğiniz kapı sesi, malzeme kalitesine pek önem vermeyen -nispeten diğer otomotiv üreticilerine göre- veya araçların boş -en az paketi- paketlerinde görülüyor. Kapılar sürekli kullanıldığı için elbette özel bakıma ihtiyaçları var. Araç bakımına götürdüğünüzde ne sanayi de ne de serviste kapılara siz söylemezseniz özel ilgi göstermiyorlar.

Önceden yapmayan ses daha sonra kullanıma bağlı gelmeye başladıysa kapı pimini değiştirebilir veya yağlayabilirsiniz. Kapınızda kullanıma bağlı boşluk olmuş olabilir ki bu da ses yapacaktır. Yok kapının içinden gelen bir sesten bahsediyosanız, bazı araçlarda fix geliyor maalesef direkt araçla ilgili bir durum. Belki kullanıma bağlı kapı içerisindeki bir aksamı kırmış veya yerinden oynatmış olabilirsiniz. İç kısmı açıp bakmanız gerekebilir. Ancak bana fikrimi sorarsanız bu tarz sorunlar için aracınızla oynatmayın hem cebinize hem de aracınıza zarar

Selamlar, sevgiler.