Köpek popülasyonunun fazla olduğunu hayvan severler ve hayvan dernekleri de söylüyorlar. Burada anlaşılması gereken bir konu var. Burada her iki fikri savunan içinde ne olursa olsun sonuçta bir candan bahsediyoruz. İkincisi zaten gerçekten hayvan sever olan kişiler böyle devam etsin istemezler. Bunun maliyetli ama en olumlu çözümü kısırlaştırmaktır. Üremeyi sonlandırmaktır. Evet maliyetli bir işlem, evet burada veterinerlerinde devreye girmesi gerekir. Ancak ne kadar maliyetli olursa olsun sağa sola, üç beş maaş verilen vekillere, rant peşinde hak yiyen tüm üst tabakadan biraz kısarsan zaten çözebileceğin bir şey bunu görmemek üzücü. Popülasyon azaltılırsa zaman içerisinde zaten böyle bir sorun kalmayacak ama bu şekilde katliamda yapılmamış olacak, öyle yada böyle bir şekilde yaşamlarını tamamlayacaklar var olanlar. Her can değerlidir. Sorun yaşamış, acısını tatmış herkesi çok iyi anlıyorum. Ama zaten herkes buna bir çözüm istiyor, birisi vicdanen daha iyi bir çözüm. İstenilende kısırlaştırılıp, barınaklar ya da sahiplendirilmesi yönünde. O sebepten sonuç aynı noktaya ulaşacak en nihayetinde ama iki yolu var. Biri Allah'ın verdiği canı almaktan geçiyor, ki bunu kesinlikle istemem şahsen. Diğeri kısırlaştırarak zamanla popülasyonun sonlanması. Dediğim gibi vicdani bir durum.
Yapma hocam lütfen ya tüm saldırgan sokak köpeklerine insanlar zarar verdi diyemi öyle oldular? Buna kendini nasıl inandırdın? Her sokak köpek dolu kaç kere saldırıya uğradım kaç kişiyi öldürdüler kaç kişiyi kuduz ettiler o hayvana eziyetleri görüyorsun da bu insanların çektiklerini neden görmezden geliyorsun?
Çocuklar, aileler ölüyor kuduz kapıyor siz hala onların canı bizimkinden değerli düşüncesindesiniz. Adım attığınız yer köpek dolu her gün birileri ısırılıp parçalanıyor. Zannettiğiniz gibi her köpek sizin evinizdeki veya yakınınızdaki gibi değil. Sürü sürü 20 30 köpek geziyorlar. Ellerinden seni hiçkimse kurtaramaz.
Ben sana saygı duyamıyorum neden biliyor musun? Köpekler tarafından ailenden birisi veya sen parçalanmadığın sürece iğne sana batmadığı sürece hayvanların canı insanlarınkinden değerlidir düşüncesiyle gideceksin. Gözünün önünde köpek birisini parçalasa kesin köpeği kızdırdı dersin. Bu mantıktan uzaklaşmamız gerekiyor. O köpek yarın birgün ailenden birini parçalarsa, kuduz bulaştırıp öldürürse bu yazdıkların bu düşüncelerin tamamen değişir. Benim düşündüğümü benden çok savunursun.
Şimdi elini vicdanına koy söyle hocam senin 4. sınıfa giden çocuğunu haberdeki gibi köpekler parçalasa ne düşünürsün? Bu önlemi hala engellemeye çalışır mısın? İlla başına gelmesi mi lazım doğru olanın yapılması için?
https://www.yenisafak.com/video-gale...yarali-4580004
Değerli hocam size de tek bir lafım var. Düşüncenizdeki "sonuca" da saygı duymuyorum öncelikle onu belirteyim çünkü çok fazla yanlış bulunuyor. 8 milyondan fazla sahipsiz köpek olduğu araştırılmış. Şimdi duruma şöyle göz atmanızı istiyorum, ikili münakaşaya girmeyeceğim. Diyelim ki on bin saldırı oluyor on bin köpek Anne baba abi kardeş bir ocağa ateş düşürüyor. Varsayımsal olarak konuşuyorum durum böyle değil de, hesabını kendiniz yaparsınız yine araştırmak isterseniz. Siz bu on bin için 8 milyon can öldürülsün diyorsunuz. Her şeyi geçtim şu istatistiğe bu yapılsın diyebiliyorsanız dünyanın yok edilmesi gerekiyor buna dayanacak olursak

Asıl siz yapmayın. Biraz etraflıca düşünün. Tabi ki bir insanın canı daha kıymetli, tabi ki hiç biri olsun emin olun hiç kimse istemiyor. Sadece bunun farklı çözümleri olduğunu da bilin. Ayrıca bir bilgi daha vereyim size Türkiye'de 2008 yılından bu yana toplamda 22 kuduz vakası görülmüş, yediği yemekten zehirlenen insan sayısından kat be kat daha az yani bilginize.