serterefendi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selam olsun,

Buradayım yazayım belki başkaları içinde bilgi içerir.

STK kurmak ve yönetmek STK yönetim tecrübesi varsa oldukça güvenlidir ancak yolsuzluk, aklama, naylon işlemler vb. birçok konuda yönetim zafiyeti daha doğrusu bilgisizliği ve ilgisizliği oluştuğunda ağır sonuçlar doğurmakta. STK kurduğunuzda birçok kanuna, düzenlemeye tabi oluyorsunuz ki bunları iyi bilmediğinizde bilmeden suç işleme, kötüye kullanma, yolsuzluk gibi işlere karışabilirsiniz. Yanlış anlamayın bunların hiç birini yapmamış olsanız bile günlük hayatta yaptığınız sıradan bir işlem STK da denetim sonucunda suça karşılık gelebilir.

Bizler günlük yaşantımızda resmi gazete takibi yapmıyoruz, her gece geçen kanunlar düzenlemelerden habersiz olarak yaşıyoruz ama STK kurduğunuzda birçok kurumla ilişikli oluyorsunuz, birçok iç tüzükle ilişkili oluyorsunuz cezalar ağır.

Korkmaya lüzum yok ama dediğim gibi bu danışmanlığı veren avukatlık firmaları ile kordine içinde çalışmak lazım.
İcra avukatı hiç yoktan iyi olabilir ama konu üzerine uzman bir avukat desteği gerçekten önemli.

Konuyu açarak daha önce bu süreci yaşayanlardan bilgi almak çok akıllıca olmuş, denk geldiğiniz her STK ya girip, arayıp bu konuda bilgi ve yönlendirme isteyin derim.
Evet bilgi alsam iyi olacak sanırım diğer kurumlardan, teşekkürler.