Bir kere şunu bilmelisiniz hiçbir hayvan siz baktığınız için yaşamıyor her hayvanın bir ekosistemi var ve iğrendiğimiz elimize almaya cesaret edemediğimiz hayvanlara bile alemlerin sahibi bakıyor insanlar da 3-5 yam attığı hayvanlara iyilik yaptım diye havalara giriyor. Bir defa hayvanların yeri insanların evi değildir Bu hem hayvana eziyettir hem de insan için zararlıdır ikincisi piramidin en üstünde insan yer aldığı için zararsız hayvanlara dokunulmaz ancak insana zarar veren veya buna yeltenen bir hayvan varsa öldürülebilir bunda mahsur yok. Çünkü haksız yere başka insana zarar veren insan bile öldürülmelidir devlet eliyle yani idam edilmelidir bence.Ancak öldürmenin de bir usulü olmalıdır örneğin ben zehirlenerek öldürmeye karşıyım çünkü çok fazla acı verdiğini düşünüyorum nokta. Bazı kesimler yıllarca bu hayvan haklarını fazla abarttılar. Sokak hayvanlarını geçtim sen evde saldırgan olduğu onaylanan bir cins besleyeceksin bana ya da aileme durduk yere saldıracak ben onu öldürmeyeceğim Yok öyle bir şey. Ancak yine söylüyorum şunu ayıralım sokakta gezen hepsini bahsetmiyorum ancak insana karşı gece olduğu zaman deli gibi ağırlayan havlayan saldırma potansiyeli olan ya da saldıran hepsi öldürülmeli. Kısırlaştırma işe yarasaydı şimdiye kadar yarardı zaten kısırlaştırmak çok fazla maliyet ve derin operasyonlar gerektiren bir şey dişiler için erkekleri bilmiyorum. Yok öldürülmesin kısırlaştırılsın diye de direten varsa benim önerim bunlardan imza alınıp her kısırlaştırılacak köpek için parasının bunlardan tahsil edilmesi. Çünkü her köpeğin minimum veteriner kısırlaştırma maliyeti iki üç bin lira. Bak şurada kimse kimseye 500 lira yardım etmiyor