Panel yüzünden ne sorunlar yaşandı. Ne intiharlar oldu. Bu kadar basite almamak gerekiyor..
İban olayında da şöyle bir durum var adam saf değil başkasının ibanini verecek ama devlet de saf değil. Başkasının ensesine yapışır "sen kimle çalıştın? İbanini kime verdin?" Diye sorgulayacak..
Hatta para ATM den çekildiyse çekim saatine göre ATM nin kamera görüntülerine de bakılır . Telefondan ibandan ibana aktarilinca da konum çıkıyor ..
Panel denilen şeyde onlarca bilgi var. En basiti "telefon numarası" .... Aynı kişi de psikolojik manipülasyon ile numaranıza "onay kodu" gönderip sizi isstteediiggii yere üye yapabilir.. Zaten en az 1 hafta sizi psikolojik olarak. Yildirmaya çalışır bu tipler ... İyice pes ettiğinizde ise size kod gönderirler ... Şoyyle birşey derler "hadi hadi seni affettim. Sana kod gondericem onu bana söyle, artık sen yoluna ben yoluma seni azad ediyorum" ... Bunu gören yılmış kişi kurtulmak uğruna bu oltaya düşebilir...
Biliyorum ve diyorum ki işimiz savcılığa vs. kalırsa vay halimize. Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki maalesef kendi güvenliğimizi kendimiz sağlamak mecburiyetindeyiz. Ben böyle bir vaka yaşadım, kimlik tespiti de yapıp detaylı dosya hazırlayarak savcılığa verdim. Bu dosyada bile adamı 1 yıl sonra ifadeye çağırdılar. Bu adam ne yapsın şimdi? Teşkilat dizisindeki gibi bütün ekip bu arkadaş için çalışıp ATM kameralarını, anlık havale-eftleri vs. izleyip uydudan takip sağlamayacak.